HAZIRLIK SINIFI İSPANYOLCA 1

Haftada 4 ders saati olan İspanyolca dersinde, öğrencilere başlangıç seviyesinde İspanyolca öğretilir. Dersler, dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerileri üzerine odaklıdır. Dersin amacı öğrencilerin, Avrupa Dilleri Ortak Çerçevesi Programına göre “Temel kullanıcı” düzeyinde A1/ A1+ seviyelerine ulaşmalarını sağlamaktır.

Bu derste başarılı olan öğrenciler hazırlık yılının sonunda, kendileriyle, aileleriyle ve yakın çevreleri ile ilgili tanıdık sözcükleri ve çok temel kalıpları, yavaş ve net konuşulduğunda anlayabilirler. Yol tarifi, yiyecek ya da giyecek alışverişi, yemek siparişi gibi  günlük yaşamdaki gereksinimlerine ya da çok bildik konulara ilişkin alanlarda basit sorular sorabilirler ve cevap verebilirler. Kendilerini tanıtmak, günlük yaşantılarında yaptıklarını anlatmak, tanıdıkları insanları ve yaşadıkları yeri betimlemek için basit kalıpları ve tümceleri kullanabilirler. Kısa ve basit tümcelerle kartpostal, mail ve kısa mesaj yazabilirler, kişisel bilgi içeren formları doldurabilirler. Katalog, duyuru ya da afiş gibi yazılı metinlerdeki bildik adları, sözcükleri ve çok basit tümceleri anlayabilirler. Karşılarındaki kişinin söylediklerini yavaş bir konuşma hızında yinelemesi ve söylemek istediklerini oluşturmada kendilerine yardımcı olması koşuluyla, basit yoldan iletişim kurabilirler.

HAZIRLIK SINIFI (İLERİ SEVİYE) İSPANYOLCA 1

Haftada 4 ders saati olan ileri seviye İspanyolca sınıfı, ilköğretimde İspanyolca dersi görmüş ve bu dilde temel düzeyin üstünde bilgisi olan öğrenciler içindir. Dersin amacı öğrencilerin, okuma, anlama, dinleme ve konuşma becerilerini geliştirmek ve Avrupa Dilleri Ortak Çerçevesi Programına göre “Bağımsız kullanıcı” düzeyinde A2 seviyesine ulaşmalarını sağlamaktır.

Bu derste başarılı olan öğrenciler, kendilerini doğrudan ilgilendiren konularla ilişkili kalıpları ve çok sık kullanılan sözcükleri anlayabilirler. (Örneğin; En temel kişisel ve ailevi bilgiler, alışveriş, yerel çevre, meslek). Kısa, net, basit ileti ve duyurulardaki temel düşünceyi kavrayabilirler. Kısa ve basit metinleri okuyabilirler. İlanlar, basit kullanım kılavuzları menüler ve zaman çizelgeleri gibi günlük metinlerdeki genel bilgileri kavrayabilir ve kısa kişisel mektupları anlayabilirler. Bildik konular ve faaliyetler hakkında doğrudan bilgi alışverişini gerektiren basit ve alışılmış işlerde iletişim kurabilirler. Genellikle konuşmayı uzun süre sürdürebilecek kadar anlamasalar da kısa sohbetlere katılabilirler. Basit bir dille ailelerini ve diğer insanları, yaşam koşullarını, eğitim geçmişlerini betimlemek için bir dizi kalıp ve tümceyi kullanabilirler. Kısa, basit notlar ve iletiler yazabilirler. Davet, teşekkür ve tatil mektubu gibi çok kısa kişisel mektupları yazabilirler.

9. SINIF İSPANYOLCA 2

9.SINIF (İLERİ SEVİYE) İSPANYOLCA