"Bedenlerimiz bahçelerimiz, iradelerimiz de bahçıvanlarımızdır."

W. Shakespeare (İngiliz şair)

Yaşam boyu yaptığımız her şey bedenimizde ve ruhumuzda izler bırakır. Spor, bu izlerin belirgin ve kalıcı olmasını sağlayan etkinliklerden biridir. Sporla öğrenciler, ruhsal ve bedensel disiplin yanında, kendini tanıma, birlikte yaşamayı öğrenme becerileri geliştirir, kazanıp-kaybetme deneyimi kazanır ve özsaygılarını güçlendirirler.

Üsküdar Amerikan Lisesi'nde beden eğitimi programı sağlıklı yaşam bilinci üzerine kurulmuştur. Amaç, öğrencilere yaşamı boyu her şeyi üzerine inşa edecekleri yapıyı, yani beden ve zihinlerini korumayı öğretmektir.