Sıkça Sorulan Sorular için tıklayınız.

Neden Üsküdar Amerikan Lisesi? sorusuna en doğru yanıtı, mezunlarımız ve öğrencilerimiz verecektir.

• 1876 yılında kurulan UAA (Üsküdar American Academy) Türkiye'nin en eski özel okullarından biridir.
  • Okulumuzun eğitim standartları Uluslararası Okullar Konseyi (CIS) tarafından onaylanmıştır.
  • Türkiye'nin en köklü eğitim kurumlarından biri olan UAA, deneyimli ve güvenilir bir kadro tarafından yönetilir.
  • Eğitim kadrosu Türk ve yabancı adaylar arasından akademik ve bireysel yetkinlikleri dikkate alınarak seçilir. Birçok öğretmenimiz uzun yıllardır bizimle birliktedir.
  • UAA'da iki anadil (Türkçe, İngilizce) ve bir yabancı dil (Fransızca, İspanyolca ya da Almanca) öğrenen öğrencilerimiz TOEFL, IELTS, Avrupa Dil Pasaportu gibi uluslararası dil sınavlarını başarıyla verir.
  • UAA bilimsel çalışmalara (Amerikan Matematik Yarışmaları, TÜBİTAK Yarışmaları, CERN Ziyareti, bilimsel seminerler, bilim fuarları) desteği ve katılımıyla tanınır.
  • UAA'da teknoloji eğitimin bir parçasıdır; bilgisayar laboratuvarlarının yanı sıra, tüm sınıflarda smart board bulunur, öğretmenler ve öğrenciler derslerinde dizüstü bilgisayarlarını kullanırlar.
  • 9. sınıfta başlayan üniversite yolculuğu üniversite danışmanlarının rehberliğinde hedefe ulaşana kadar devam eder. Fuarlar, okul ziyaretleri ve kariyer günleri ile yurtiçi ve yurtdışındaki okulları tanıyan öğrenciler, yetenek ve hedeflerine uygun okulu seçer, danışmanlarının yardımıyla başvuru ve kayıt işlemlerini tamamlar.
  • Öğrencilerimiz psikolojik danışmanlık ve rehberlik servisi desteğiyle mutlu ve başarılı bir öğrenim hayatı geçirirler.
  • UAA, THIMUN (The Hague Uluslararası Birleşmiş Milletler) Kurulu'na bağlı olan ve 1993'ten bu yana 32'den fazla ülkeden katılımcılara ev sahipliği yapan TIMUN (Türkiye Uluslararası Model Birleşmiş Milletler) adlı Türkiye'deki ilk MUN (Model Birleşmiş Milletler) konferansına ev sahipliği yapan okul olmaktan gurur duyuyor. Daha fazla bilgi için www.timun.gen.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
  • UAA'da bilim kadar sanat ve spora da zaman ayrılır. Okulumuzun hemen hemen her spor dalı için bir takımı vardır. Öğrencilerimiz uluslararası tiyatro birliği çalıştaylarında yer alır, yurtdışında müzeleri ziyaret edip, konserlere katılırlar.
  • UAA'da öğrenciler söz sahibidir, sınıf temsilcilerinden oluşan Öğrenci Birliği 11 farklı kulüp altında bilimsel, sanatsal ve sosyal etkinlikler düzenler; Okul Aile Birliği toplantılarına katılır; dönemsel olarak yaptıkları öğrenci anketleri ile okulun demokratik gidişatına yön verirler.
  • Ders dışı etkinlikler akademik program kadar etkin ve zengindir. Öğrencilerimizi bilim, sanat, kültür ya da sosyal alanlarda çalışan 90'a yakın farklı kulüpten dilediklerine katılma şansına sahiptir.
  • Mezunlarımızın İngilizce’yi ana dili gibi bilmeleri, erken yaşta edindikleri ulusal ve uluslararası deneyim, okulun kazandırdığı liderlik vasıfları ile takım çalışması becerileri iş hayatında da öne çıkmalarını sağlar.
  • UAA'da sosyal yardım projelerine hassasiyet gösterilir, öğrenci birliği Sosyal Yardım Kulübü, ulusal ve uluslarası birçok yardım projesi (Hindistan MindVISA projesi, Tanzanya’da okul inşaatı, Afrika’da bir okula su götürme projesine katkı vb.) geliştirmiştir.
  • Üsküdar Amerikan Lisesinden Yetişenler Derneği, okul, Okul Aile Birliği, öğrencilerle birlikte okul iletişim ağının çok önemli bir parçasıdır.
  • Okulumuzun yüzyılı aşkın geçmişinin verdiği aidiyet duygusu öğrencilerimiz, mezunlarımız ve okul arasında güçlü bir organik bağ oluşturur. Okul bünyesinde idareci ve öğretmen olarak çok sayıda mezunumuz da bulunur, böylece köklü gelenek ve okul kültürü devam ettirilir.