Üniversiteye hazırlık, 9. sınıfta başlıyor.

Üsküdar Amerikan Lisesindeki eğitim, öğrencilerin sadece üniversite sınavlarında değil, hayatın her alanında başarılı olmalarını amaçlıyor. Öğrencilerin kendilerine en uygun üniversiteyi seçebilmeleri için derslerin yanı sıra yoğun rehberlik çalışmaları da yapılıyor.

Yurt dışı ve Türk Üniversiteleri Danışmanları birlikte ve koordineli çalışmakta, öğrencinin yurt içi veya yurt dışında en iyi üniversitelere girebilmesine yardımcı olmaktadır.

Öğrenciler için en önemli konuların başında, istedikleri üniversiteye girebilmek geliyor. Üniversiteye girişte, lise hayatı boyunca elde edilen ders ortalamalarının önemli olduğu gözönüne alınarak, 9. sınıftan itibaren tüm öğrencilere üniversiteye giriş sistemleri ayrıntılı bir şekilde anlatılmaya başlanıyor. Öğrencilerin,10. sınıfın sonunda okumak istedikleri fakülteye göre ders seçimlerinde karar vermeleri sağlanıyor. Bu çerçevede önce bir anket çalışması yapılarak öğrencilerin bilgi edinmek  istedikleri üniversite, fakülte ve meslekler belirleniyor.

Üniversitelerden davet edilen konuşmacılarla üniversite ve fakülte tanıtımları yapılıyor. 11. ve 12. sınıf veli ve öğrencilerine üniversite fuarı düzenlenmekte. Çeşitli üniversitelerin katılımıyla gerçekleşen fuarda üniversiteler sunumlarını yapmakta ve fuar alanında tüm gün boyunca soruları yanıtlamaktadırlar. 12.sınıftaysa en çok tercih edilen üniversitelere geziler düzenleniyor. Bunun yanı sıra, öğrencilerle birebir görüşmeler yapılıyor. Özellikle, hem yurtdışı hem de Türkiye’de üniversiteye hazırlanacak öğrencilere her iki danışman birlikte hizmet veriyor. Danışmanlar öğrencilerle görüşerek onlara gelecek için planlarını yapmakta yardımcı oluyor. Dershaneye giden son sınıf öğrencilerinin deneme sınav sonuçları ve okul ortalamaları değerlendiriliyor, gelişmeleri takip ediliyor. Gerektiğinde rehberlik bölümünün de katıldığı üçlü toplantılar düzenleniyor. Üniversite sınavı başvuru ve tercihlerinin yapılma zamanı geldiğinde sıralama ve kodlama öğrenciyle birlikte yapılıyor.