Öğrenci kulüplerinden, uluslararası konferanslara...

Üsküdar Amerikan Lisesi'nin köklü geçmişinden, çok dilli, çok kültürlü akademik yapısına ve uluslararası kimliğine birçok kez değindik. Dünyanın önde gelen birçok özel eğitim kurumu gibi Üsküdar Amerikan Lisesi de akademik programını uluslararası yeterlilik ve bakış açısı geliştiren projelerle destekliyor. Öğrencilerimiz dünyanın birçok ülkesinde bilimsel, kültürel, sanatsal ve siyasi projelere katılarak gelecekte içinde yer alacakları hatta belki yön verecekleri uluslararası yapıların işleyişini deneyimliyor. 1995 yılında bir öğrenci kulübü olan MUN (Model Birleşmiş Milletler) ise bugün Türkiye Uluslararası Model Birleşmiş Milletler konferansı (TIMUN) adıyla yabancı okulların katıldığı uluslararası bir konferans niteliği taşıyor.