UAA’de IB Programı

UAA 2014-15 öğretim yılının başından bu yana IB Diploma Programı (IBDP) seçeneği sunmakta olup, ilk mezunlarını 2017 yılında vermiştir.

IBDP Nedir?

Bu program denge, derinlik ve genişlik bileşimi sunmaktadır. Öğrenciler her altı farklı gruptan altı ders seçer.

Bunların üç tanesi Yüksek Düzeyde (HL), diğerleri Standart Düzeyde (SL) alınır. Yüksek Düzey (HL), Standart Düzeye (SL) kıyasla daha geniş bir konu yelpazesi veya SL deki bazı konularda daha fazla derinlik içerir.

Öğrenciler aşağıdaki tabloda gösterilen her 6 gruptan bir ders seçer. Düzey seçenekleri (SL/HL) 10. Sınıfın sonunda yapılır. Tüm düzey tercihlerinin karşılanması mümkün olmayabilir, belirli bir düzeydeki bir dersin açılması öğrenci sayısına bağlı olarak değişebilir.

Grup

Dersler ve düzeyler (her gruptan bir ders)

Türkçe (HL veya SL)

İngilizce A (HL veya SL)

İngilizce B (yalnız HL))

20. Yüzyılda Türkiye (yalnız SL))

Biyoloji (HL veya SL)

Fizik (HL veya SL)

Matematik (HL veya SL)

Kimya (HL)

Ekonomi (HL)

Bilgisayar Bilimi (HL)

Görsel Sanatlar (HL)

İşletme Yönetimi (HL)

Ayrıca aşağıdakilerden oluşan belirli koşullar da mevcuttur:

-Bitirme tezi: 4000 kelimeden oluşan bağımsız, öğrencinin kendisi tarafından yürütülecek bir araştırma çalışması

-Bilgi Kuramı: Bilgi Kuramı dersi "bildiğimizi iddia ettiğimiz şeyleri nasıl biliriz?" ana teması üzerine kurulu olarak bilginin doğasını ve kanıtın rolünü ele alır.

-Yaratıcılık, Etkinlik, Hizmet (CAS): Öğrencilerin akademik çalışmalarını tamamlayan ve genişleten sınıf dışındaki çeşitli etkinlikler.

UAA’ de tüm öğrenciler IB Diploma Programı’na başvurabilir ancak kontenjan sınırı bulunmaktadır.

Detaylı bilgi için:

Üsküdar Amerikan Lisesi Ders Tanıtım Kitapçığı