Yaşamı paylaşmak...

Eğitimde Fırsat Eşitliğine Katkı

Üsküdar Amerikan Lisesi Hazırlık sınıfı öğrencileri, dershaneye bütçe ayırma imkanı olmayan 8. Sınıf öğrencilerine internet üzerinden özel ders vererek akademik başarılarını artırmalarına yardımcı oldu. Hedef; onları sınavlara hazırlayarak Anadolu ve meslek liselerine devam etme oranlarını artırmaktı.  Üsküdar Amerikan Lisesi’nde ve Hattat Rakım Ortaokulu’nda bu proje için özel birer sınıf kuruldu ve sınava hazırlık için bir müfredat oluşturuldu. Kurulan sınıflarda internet erişimli bilgisayarlar ve Adobe Connect programı kullanılarak haftada iki kez, Salı ve Perşembe günleri okul sonrasında ders yapıldı. Üsküdar Amerikan Lisesi öğrencileri ders verdikleri öğrencilere ayrıca sınavlara hazırlanırken kullanmaları için çok sayıda kitap da sağladı.

Resim, müzik ve sanat unsurlarını bünyesinde barındırmayan eğitimin eksik kalacağı inancıyla Üsküdar Amerikan Lisesi Öğrenci Birliği ve Sosyal Yardım Kulübü, Hattat Rakım Ortaokulu’ndaki yetenekli öğrencileri her hafta kendi kampüslerinde konuk ederek birlikte resim çalışmaları ve müzik-perküsyon etkinlikleri gerçekleştirdiler. Sene boyunca devam eden ortak çalışmalar sonucunda ortaya çıkan eserler Üsküdar Amerikan Lisesi’nin geleneksel Mayıs Günü’nde bir konser ve sergi ile paylaşıldı.

Üsküdar Amerikan Lisesi'nde toplum hizmetleri bir gelenektir. Öğrenciler lise yaşamları boyunca kendilerinden farklı sosyal ve ekonomik koşullardaki insanların farkına varmak, onlara yardım edecek projeler gelişirmek ve projelerine kaynak yaratmak için coşkuyla çalışırlar. Öğrencilerimizin gerçekleştirdiği toplum hizmeti proje ve etkinliklerinden bazılarını aşağıda özetledik:

Validebağ ve Acıbadem Huzurevi Ziyareti

Öğrenciler ziyaretlerinde huzurevi sakinlerine kitap okuyup müzik dinletisi sundular. Huzurevi sakinlerini okulumuzdaki etkinliklere davet ederek paylaşımlarını okulda da sürdürdüler.

Engelliler İçin Elele

Tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan engelli vatandaşlarımıza katkıda bulunmak amacıyla başlatılan kampanyaya katılan öğrencilerimiz, binlerce plastik kapak topladı, ayrıca çevreye bilgi vererek kampanyaya destek sağladılar.

Dünya bizim evimiz

Dünya çapında gerçekleşen felaketlere de duyarsız kalmak istemeyen öğrencilerimiz, Afrika’da bir köye su kaynağı sağlamak için bir proje geliştirdiler.

Onlar bizim geçmişimiz

Cerrahpaşa Üniversite Hastanesi’nde yaşlı hastaları ziyaret eden öğrenciler, kitap okuyarak, sohbet ederek ve yürümelerine yardımcı olarak yaşlı hastalara yanlız olmadıklarını hatırlattılar.

Yeni yıla hep birlikte...

Üsküdar Amerikan Lisesi öğrencileri Umut Çocukları Vakfı öğrencilerini yılbaşı partisine davet ederek yeni yılı hep birlikte neşeyle karşıladılar.

Yaşasın Okul Kardeşliği

Üsküdar Amerikan Lisesi’nin bağışladığı 30 bilgisayar; Ordu, Hendek, Sivas, Urfa, Çeşme’deki çeşitli okullara gönderildi. TOCEV ile birlikte Arnavutköy Hacımaşlı İlköğretim Okulu'na, Adana, Tarsus, Sakarya, Urfa ve Batman'daki  çeşitli okullara ihtiyaçları doğrultusunda yardım gönderildi.