"Evren denen bu koca kitap matematik diliyle yazılmıştır..."

Galileo Galilei (İtalyan matematikçi)

Binlerce yıldır, astronomik ölçümlerden, mühendislik hesaplarına, meteorolojik tahminlerden bilgisayar programlarına kadar her türlü bilimsel veriyi matematik diliyle yazıp okuyoruz. Sihirli bir formül gibi bahsettiğimiz matematiği öğrenmekse, genel kanının aksine kolay ve eğlenceli. Yeter ki eğitimde doğru bir yaklaşım ve yöntem izleyin.

Üsküdar Amerikan Lisesi'nde öğrencilerimiz analitik düşünmeyi, problem çözmeyi öğreniyorlar. Amacımız, öğrencilerin matematiksel yeteneklerini, sebep sonuç ilişkisini kurmalarını, doğrulama yapmalarını, eleştirel düşünmelerini, teknolojiyi değişik alanlarda kullanmalarını, problem ve grafikleri analiz etmelerini geliştirmektir. Öğrenciler, tüm soruların çözümünü adım adım ve İngilizce olarak açıklayabilmeleri konusunda desteklenmektedirler.