"Kütüphane öğrenmenin tapınağıdır ve öğrenme tarihteki tüm savaşlardan daha fazla insanı özgürleştirmiştir." - Carl T. Rowan

Uluslararası Bakalorya (IB) okullarındaki tüm kütüphaneler gibi UAA kütüphanesi de programın bütünsel eğitim hedeflerinin ilerletilmesinde çok önemli bir rol oynamaktadır. Bilgi merkezi olarak işlev gören kütüphane, müfredat boyunca kapsamlı destek sunarak öğrencilere araştırma, dil gelişimi ve akademik dürüstlük ve bilginin etik kullanımına ilişkin farkındalığın geliştirilmesine yardımcı olmak için çeşitli kaynaklar sağlar. Kütüphane, kapsamlı bir eğitim deneyimini teşvik ederek disiplinler arası projelerde aktif olarak yer almaktadır. Okuryazarlığı teşvik etmeyi vurgulayan UAA kütüphanecileri, okuma programları uygulamakta ve dil edinimini desteklemek için çok dilli kaynakları kullanıma sunmaktadır. Kütüphane, atölye çalışmaları, akademik veri tabanlarına erişim ve teknolojinin sorunsuz entegrasyonu yoluyla öğrencilerin bilgi okuryazarlığı ve araştırma becerilerini geliştirmek için proaktif bir yaklaşım benimsemektedir. Öğretmenlerle yakın işbirliği sayesinde UAA kütüphanesi, basılı ve e-kitaplar ve veri tabanları da dahil olmak üzere çok çeşitli kaynakların müfredata dahil edilmesini sağlar ve genişletilmiş denemeler ve Yaratıcılık, Etkinlik, Hizmet (CAS) bileşeni gibi çabaları destekler. Sonuç olarak, UAA kütüphanesi, genel öğrenme deneyimini zenginleştiren ve çok yönlü, küresel bilince sahip öğrenciler yetiştiren dinamik bir eğitim merkezi olarak işlev görmeye çalışmaktadır. Okul kütüphanesi Pazartesi'den Cuma'ya kadar UAA topluluğu için faaliyet göstermektedir.

Daha fazla bilgi için lütfen UAA kütüphanesinin Web sitesini kontrol edin.