Bilgisayar Bilimleri

Okulda iki adet bilgisayar laboratuvarı, 1 maker atölyesi, 1 tasarım stüdyosu bulunur. Diğer branş dersleri de gerektiğinde bu laboratuvarları kullanabilir. Laboratuvarların donanım ve yazılımı sürekli olarak güncellenir. Bilgisayar laboratuvarlarında internet erişimi, çıktı alma, tarama ve görüntü çoğaltma gibi pek çok hizmet verilir. Bilgisayar dersleri öğrencilerin günlük hayatta teknoloji kullanma yetisini geliştirmek; bilgi teknolojisi alanındaki bilgi ve becerilerini diğer alan derslerinde de kullanmalarını sağlamak ve yeni teknolojileri yakından takip etmelerini destekleyerek onları gelecek hayatlarına hazırlamak amacına hizmet eder.

Hedefler

• Atatürk’ün bilim ve teknolojiye verdiği önemi anlamak,

• İletişim aracı olarak bilgi teknolojisi kaynaklarından yararlanmak,

• Ahlaki olarak online kararlar alacak ve online yapılan davranışların etik sonuçlarının farkında olarak hak ve sorumlulukları bilmek,

• Bilgi teknolojilerini ve interneti kullanırken dijital vatandaşlığın tüm unsurlarını yerine getirmek,

• İnternet etiği konusunda bilgi sahibi olmak,

• Bilgi teknolojileri bilgi ve becerilerini farklı disiplin alanlarında kullanmak,

• Hedefe ulaşmak için uygun bilgi teknolojisi kaynaklarını seçmek ve kullanmak,

• Bilgi toplama, değerlendirme, analiz etme ve yorumlamada bilgi teknolojisi kaynaklarından yararlanmak,

• Bilgisayarın tarihsel gelişimini bilmek, yeni teknolojileri yakından takip etmek,

• Yeni yazılımları kullanma yöntemlerini öğrenmek.