Kurulduğu 1876 yılından bu yana, başarılı gençler yetiştirmek için çalışan Üsküdar Amerikan Lisesi eğitimde fırsat eşitliğine inanıyor ve başarılı gençlerin maddi kaygılar taşımadan en iyi eğitimi alabilmelerini toplumsal bir hizmet olarak görüyor.

Bu nedenle öğrencilerimize “Mali Derstek Bursu” ve “Spor, Sanat ve Bilim Bursu” sağlayabiliyoruz. Bu bursları SEV’in katkılarıyla kendi kurumlarımızın faaliyetlerinden ve bağışçılarından sağladığı kaynakla yaratıyoruz.

Burslarımız öğrencilerimizin ihtiyacına göre “Mali Destek Bursu” ve “Spor, Sanat ve Bilim Bursu” olarak değişiklik gösteriyor ve her bir bursun kendine özel koşulları bulunuyor. Bu koşullara göre burs oranları değişiklik gösteriyor ve okul ücretinin %100’ünü aşan (eğitim masraflarının tümünü karşılayan) oranlara varabiliyor.

*2024-25 Eğitim Öğretim yılı burs olanaklarımız Mayıs 2024 itibarıyla güncellenecektir.

Mali Destek Bursu

• Kime Verilir: Okulumuza kayıt yaptırma koşullarını sağlayan ancak yeterli maddi olanakları olmayan öğrenciler.

• Koşullar Nelerdir: Kayıt döneminde, web sitemiz üzerindeki özel bağlantıdan başvuru yapılması, lise hazırlık sınıfına başlayacak öğrenciler, kayıtları sırasında bursa başvurabilirler.

• Süresi: 1 Yıl Her yıl için yeniden başvuru yapılabilir.

• Devamlılık Koşulları: Öğrencinin sınıfını geçmiş olması, disiplin cezası almamış olması.

• Kapsamı: Burs miktarı öğrencinin özel durumuna göre belirlenir.

Spor, Sanat ve Bilim Bursu

Öğrencilerimizin sportif ve sanatsal faaliyetlere katılmasını ve bilimsel yarışmalarda yer almasını önemsiyoruz. Bu alanlarda başarılı öğrencileri desteklemek için Spor, Sanat ve Bilim Bursu veriyoruz. Okulumuza yeni kayıt yaptıracak veya halen eğitimine devam eden sporcu, sanatçı ve araştırmacı öğrencilerimize ilgili başvuru yılında tepsit edilen oranlarda burs verilebilmektedir

Aynı öğrenci spor, sanat ve bilim alanlarından bir tanesinden burs alabilir. Bu burslar, başarı bursu statüsünde değerlendirildiğinden, okulun mevcut Mali Destek Bursu’ndan da yararlanma olanağı devam eder. Mali Destek Bursu’ndan yararlanan öğrencinin bursu, spor veya sanat bursu üzerine eklenerek %100’e ulaşabilir.

Hem hazırlık sınıfına kayıt yaptıracak öğrenciler hem de ara sınıf öğrencileri bu bursa başvurabilir.

Burslarımıza başvurabilmek için gereken belgeler ve burs şartlarına dair detaylı bilgiye burs başvuru dönemlerinde gönderilen bilgilendirmelerden ulaşabilirsiniz.