BAŞARIYI ÖDÜLLENDİRMEK BİR GELENEK

Kurulduğu 1876 yılından bu yana, başarılı gençler yetiştirmek için çalışan Üsküdar Amerikan Lisesi olarak eğitimde fırsat eşitliğine inanıyor ve başarılı gençlerin maddi kaygılar taşımadan en iyi eğitimi alabilmelerini toplumsal bir hizmet olarak görüyor.

Üsküdar Amerikan Lisesi, bu yaklaşımla spor, sanat ve bilim alanlarında başarılı öğrencilere burs olanakları sağlıyor. Bu bursları SEV’in katkılarıyla kendi kurumlarının faaliyetlerinden ve bağışçılarından sağladığı kaynakla yaratıyor.

Burslarımız okula ve öğrencilerin ihtiyacına göre Mali Destek Bursu, SEV Spor, Sanat ve Bilim Bursu olarak değişiklik gösteriyor ve her bir bursun kendine özel koşulları bulunuyor.

Bu koşullara göre burs oranları değişiklik gösteriyor ve okul ücretinin %100’ünü aşan oranlara varabiliyor.

Mali Destek Bursu

Üsküdar Amerikan Lisesi Hazırlık sınıfında başvuranların çeşitli oranlarda Mali Destek Bursu verilmektedir. Okulun burs bütçesi çerçevesinde değerlendirmeler yapılarak Mali Destek Bursu oranı belirlenmektedir. Öğrencinin kesin kayıt hakkı kazanması durumunda, tahsis edilen bursun oranı kesin kayıt gününden önce velisine bildirilmektedir.

Bu destek bir yıllıktır ve ihtiyacın sürmesi halinde başvuru süreci her yıl tekrarlanmaktadır. Aday öğrencinin merkezi sınav puanı ya da başarı sırasına göre burs verilmemektedir.

Mali Destek Bursuna başvuru yapmak için gereken evraklar için tıklayınız.

Sağlık ve Eğitim Vakfı - Spor, Sanat ve Bilim Bursları

Misyonumuz doğrultusunda çok yönlü bireyler yetiştirebilmek için sportif, sanatsal ve bilimsel faaliyette bulunanları desteklemek amacıyla oluşturulan spor, sanat ve bilim bursu, liselerimize kayıt hakkı kazanan ve/veya hâlihazırda öğrenimini liselerimizde devam ettiren, aktif spor, sanat ve bilim faaliyetlerine devam eden öğrencileri kapsar.

Burs, öğrencinin lise eğitimini kapsayan 5 yıl süresince devam eder. Burs meblağ okul ücretinin %50’sidir.

Öğrencimiz burs kazandığı takdirde, ücret iadesi konusunda okullarımızın Mali İşler departmanları gerekli desteği verecektir.

Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.