Değerli Ziyaretçiler,

Üsküdar Amerikan Lisesi Türk Müdürü olarak büyük bir gurur ve heyecanla bu mesajı yazıyorum. Böylesine zengin bir geleneğe ve tarihe sahip bir topluluğun üyesi olduğum için onur duyuyorum.

Üsküdar Amerikan Lisesinin 1876 yılında kurulduğundan bu yana Türkiye Cumhuriyetinin Lider okulları arasında yer almasının en büyük nedenlerinden biri akademik hedeflerinin ve öğrencilerinden beklentilerinin yüksek olmasıdır. Öğrencilerimizin esenliği önceliğimizdir. Üsküdar Amerikan Lisesi, her öğrencisinin  bütünsel gelişimi ile birlikte en kaliteli eğitimi alması gerekliliğine inanır ve başarılı dünya vatandaşları yetiştirmeyi amaçlar. Okulumuz, teknolojideki hızlı gelişmeleri takip ederek, günümüzün dinamik dünyasında, öğrencilerimizin yeniliklere açık, eleştirel düşünmeleri ve öğrenme sürecini yönlendirmeleri için geniş fırsatlar sunar.

Donanımlı eğitim kadromuz öğrencilerimizi yetenek ve ilgi alanlarına en uygun yurt içi ve yurt dışındaki üniversitelere hazırlar.  Öğrencilerimiz beş yıllık eğitim öğretim hayatları boyunca okulumuzda kendilerine  sunulan 100 den fazla kulüp, spor ve sanat etkinliklerine katılırlar. İngilizce olarak verilen derslerimiz dışında, öğrencilerimiz kendi ana dillerini de en üst yeterlilikte kullanırlar. Ayrıca,  ikinci yabancı dil derslerinde  aldıkları eğitimle  uluslararası dil seviye sınavlarında üstün başarı gösterirler.

Öğrencilerimiz özgür düşünen, demokratik ve topluma hizmeti de teşvik eden bir ortamda, üst düzey akademik eğitim alırlar. Atatürk ilke ve inkılapları yolunda ilerleyen gençler olarak yetişirler. Her alanda inisiyatif almak ve sorumluluk üstlenmek konularında desteklenirler. Okul ile ilgili karar süreçlerinde fikirleri alınır ve aktif olarak da bu süreçlerde yer alırlar.

Üsküdar Amerikan ailesinin bir üyesi olmak büyük bir onur ve ayrıcalıktır. Aldıkları eğitim öğrencilerimizin ömür boyu öğrenen bireyler olmalarını sağlar. Mezunlarımız bu köklü geleneğin bir parçası olmanın onurunu ve ayrıcalığını yaşamları boyunca taşırlar.

Zihnimiz ve bilgimiz, deneyimlerimiz ve hayal gücümüz bizi ileriye taşır. Bu, eğitimin gücünün bir kanıtıdır. Üsküdar Amerikan Lisesi, bilgi ve iyiliğin çok önemli birliğini misyonunda benimser ve ortaya koyar.

Okulumuzla ilgili gelişmeleri, öğrencilerimizin akademik ve sosyal başarılarını sürekli güncellenen web sitemizden takip edebilirsiniz.

Saygılarımla,

Özgür Akas

Değerli Velilerimiz, Öğrencilerimiz ve Dostlarımız,
Üsküdar Amerikan Lisesi'nin (UAA) Başdanışmanı olarak sizleri içtenlikle selamlamaktan büyük bir memnuniyet ve gurur duyuyorum. Saygıdeğer kurumumuz, yüzyılı aşan bir mirasla güçlendirilmiş akademik mükemmelliğin parlak bir örneğidir.
Türkiye'nin önde gelen eğitim kurumlarından biri olan UAA, 1876'daki kuruluşundan bu yana geliştirdiği seçkin bir itibara sahiptir. Kurulduğu 1968 yılından bu yana vizyon sahibi Sağlık ve Eğitim Vakfı'nın rehberliğinde, öğrencilerimizin zihinlerini ve geleceklerini şekillendiren benzersiz bir eğitim deneyimi sunma çabamızı kararlılıkla sürdürüyoruz.
UAA bir okuldan daha fazlasıdır; biz öğrencilerimizin bütünsel gelişimini beslemeye adanmış bir öğrenenler, eğitimciler ve vizyonerler topluluğuyuz. Uluslararası Okullar Konseyi'nin (CIS) akreditasyonuna sahip olmaktan büyük gurur duyuyoruz ve bu da uluslararası eğitim mükemmelliği standartlarına olan bağlılığımızın bir kanıtıdır.
Ayrıca, UAA, sorgulamaya dayalı öğrenmeyi, kültürlerarası anlayışı ve yaşam boyu bilgi sevgisini teşvik etmeye olan bağlılığımızın altını çizen bir unvan olan Uluslararası Bakalorya (IB) Dünya Okulu olmanın saygın ayrıcalığına sahiptir. Titizlikle uygulanan IB programımız, öğrencilerimizi eleştirel düşünürler, sorumlu küresel vatandaşlar ve şefkatli bireyler olmaları için desteklemektedir.
UAA olarak, Türkiye'nin gelecek vaat eden yeteneklerinin en iyi %1'ini belirleyen seçici bir kurum olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Misyonumuz, öğrencileri yalnızca akademik becerilerle donatmak değil, aynı zamanda sosyal, duygusal ve etik gelişimlerini de beslemektir. Sadece bugünün zorluklarına hazırlıklı değil, aynı zamanda yarının zorluklarını şekillendirecek donanıma sahip çok yönlü bireyler yaratmaya çalışıyoruz.
Olağanüstü öğrencilerimizin başarıları, dünyanın dört bir yanındaki prestijli kurumlardan aldıkları kabullere de yansıyor. Harvard, MIT ve Stanford'un görkemli salonlarından Boğaziçi, Bilkent ve Koç'un canlı kampüslerine kadar, UAA mezunları, kurumumuzda geçirdikleri süre boyunca kendilerine aşılanan değerleri somutlaştırarak seçtikleri alanlarda lider olarak ortaya çıkmaya devam ediyorlar.
Olağanüstü eğitimcilerimizin özverisi ve uzmanlığı olmasaydı başarılarımızın hiçbiri mümkün olmazdı.  %50'sinden fazlası yüksek lisans ve %5'i doktora derecesine sahip olan öğretmenlerimiz, entelektüel merak, eleştirel düşünme ve yaşam boyu öğrenme tutkusu kültürünü beslemeye kendilerini adamışlardır.
Geleceğe bakarken, mükemmellik ve yenilik arayışına olan bağlılığımızı sürdürüyoruz. Dünya çapında takdir gören bir kurum olma yolundaki yolculuğumuz, eğitimin yaşamları ve toplumun genelini dönüştürme gücüne sahip olduğuna dair ortak inancımız tarafından yönlendirilmektedir.
Sonuç olarak, bu giriş bölümünü incelemeye zaman ayırdığınız için en derin şükranlarımı sunarım. Sizleri, öğrenim topluluğumuzun canlılığını ve yarının liderlerini şekillendirmeye olan sarsılmaz bağlılığımızı keşfedeceğiniz kapsamlı web sitemizi incelemeye davet ediyorum.
Üsküdar Amerikan Lisesi'ni eğitim yolculuğunuzda bir ortak olarak gördüğünüz için teşekkür ederiz.
Saygılarımla,

Dr. Steven Desroches