HAZIRLIK SINIFI FRANSIZCA 1

Haftada 4 ders saati olan Fransızca dersinde, öğrencilere başlangıç seviyesinde Fransızca öğretilir. Dersler, dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerileri üzerine odaklıdır. Dersin amacı öğrencilerin, Avrupa Dilleri Ortak Çerçevesi Programına göre “Temel kullanıcı” düzeyinde A1/ A1+ seviyelerine ulaşmalarını sağlamaktır.

Bu derste başarılı olan öğrenciler hazırlık yılının sonunda, kendileriyle, aileleriyle ve yakın çevreleri ile ilgili tanıdık sözcükleri ve çok temel kalıpları, yavaş ve net konuşulduğunda anlayabilirler. Yol tarifi, yiyecek ya da giyecek alışverişi, yemek siparişi gibi  günlük yaşamdaki gereksinimlerine ya da çok bildik konulara ilişkin alanlarda basit sorular sorabilirler ve cevap verebilirler. Kendilerini tanıtmak, günlük yaşantılarında yaptıklarını anlatmak, tanıdıkları insanları ve yaşadıkları yeri betimlemek için basit kalıpları ve tümceleri kullanabilirler. Kısa ve basit tümcelerle kartpostal, mail ve kısa mesaj yazabilirler, kişisel bilgi içeren formları doldurabilirler. Katalog, duyuru ya da afiş gibi yazılı metinlerdeki bildik adları, sözcükleri ve çok basit tümceleri anlayabilirler. Karşılarındaki kişinin söylediklerini yavaş bir konuşma hızında yinelemesi ve söylemek istediklerini oluşturmada kendilerine yardımcı olması koşuluyla, basit yoldan iletişim kurabilirler.

HAZIRLIK SINIFI (İLERİ SEVİYE) FRANSIZCA 1

Haftada 4 ders saati olan ileri seviye Fransızca sınıfı ilköğretimde Fransızca dersi görmüş ve bu dilde temel düzeyin üstünde bilgisi olan öğrenciler içindir. Dersin amacı öğrencilerin, okuma, anlama, dinleme ve konuşma becerilerini geliştirmek ve Avrupa Dilleri Ortak Çerçevesi Programına göre “Bağımsız kullanıcı” düzeyinde B1 seviyelerine ulaşmalarını sağlamaktır.

Bu derste başarılı olan öğrenciler yılın sonunda, kısa bir anlatım içinde, anlatılan olayların örgüsünü anlayıp kişi ve yerlerin bu olaylarla ilişkilerini kurabilirler. Aynı zorluktaki tüm sesli dokümanlarda ana fikri anlayabilirler. Güncel olaylar ya da kişisel ilgi alanlarına giren konularla ilgili radyo ve televizyon programlarının çoğunun ana hatlarını yavaş ve net olduğunda anlayabilirler. Bildik bir konu hakkındaki bir metin ya da yazışmadaki temel olayları anlayabilirler. Günlük dilde en sık kullanılan sözcükleri içeren metinleri anlayabilirler. Fikirler arası bağlantıları oluşturarak kendilerini yazılı olarak ifade edebilirler. Kendilerini ilgilendiren bir olayı, duygu ve düşüncelerini yazılı ve sözlü olarak belirtebilirler. Günlük hayatta sık karşılaşılan konularda doğrudan bilgi alışverişinde bulunabilirler. Fransızca konuşulan ülkelerde seyahat ederken ortaya çıkabilecek bir çok durumla başa çıkabilirler. Aile, okul yaşamı, hobi, yolculuk ve güncel olaylar hakkında hazırlık yapmadan konuşmalara katılabilirler.

9. SINIF FRANSIZCA 2

9.SINIF (İLERİ SEVİYE) FRANSIZCA