Türk Üniversiteleri Danışmanlığı

Türk Üniversiteleri Danışmanlığı birimi, lise eğitiminin amacına ulaşmasında etkin rol oynar. Lise döneminde öğrenciler ilgi ve yeteneklerini keşfederken aynı anda ileride meslekleri olacak alanı ve doğru eğitim kurumunu belirlemek durumundadır. Öğrenciler danışman rehberliğinde önce hedeflerini belirler ardından adım adım ona yaklaşırlar. 9. sınıfta başlayan üniversite danışmanlığı, üniversite kayıt işlemlerine kadar devam eder.

Üniversite sınavı, bir öğrencinin lise hayatı boyunca yakından ilgilenmesi gereken bir konudur. Üniversite giriş sınavları kapsamındaki bilgilerin tek öğrenileceği kurum okullardır. Bu nedenle Lise 9 öğrenci ve velileriyle yapılan ilk toplantılarda okul derslerinin önemi, bilgiyi okulda kazanmaları gerektiği, 9. sınıftan itibaren akademik başarılarının Ortaöğretim Başarı Puanlarını nasıl etkileyeceği, seçmeli dersler ve seçilecek fakültenin arasındaki ilişki önemle vurgulanır. 10. Sınıflar daha detaylı bilgilendirilir, ders seçimlerine yönelik olarak üniversiteler davet edilerek bölümlerin tanıtımına ağırlık verilir.

Sınav sistemindeki yeniliklerden dolayı 11. sınıf öğrencilerinin başarı performansları 12. sınıf öğrencileri gibi takip edilir. Öğrencilerimizin ileride seçecekleri üniversite, fakülte ve mesleklerin tanıtımı; üniversite ziyaretleri, üniversitelerin okulumuzda verdikleri konferanslarla gerçekleştirilir. Genelde öğrencilerimizin belli fakültelerle kendilerini kısıtlamamaları için mümkün olduğu kadar geniş bir yelpazede fakülte tanıtımlarına yer verilir. Ayrıca belli hedeflere daha ilerki yıllarda ulaşmalarını sağlamak için üniversitelerin transfer ve çift anadal bilgilerinin de şimdiden sağlanmasına çalışılır. Özellikle 12. sınıfta geniş kapsamlı yer alan üniversite ziyaretlerinin yanı sıra mezunlarımızın tecrübelerini paylaştıkları toplantılar da bu sınıfın programında yer alır. 11. ve 12. sınıfların dershane ve üniversite hazırlık performansları ise cok yakından takip edilir.