Üsküdar Amerikan Lisesi'nden mezun olan öğrencilerin her yıl ortalama % 50'si yüksek öğrenim için yurt dışındaki üniversitelere gidiyor.

Yabancı üniversitelere başvuru sürecinde Yurt Dışı Üniversite Danışmanlarımız, öğrencilerle birebir ilgileniyor.

Mezunlarımızın ortalama % 50'si yüksek öğrenimlerini, başta Amerika olmak üzere Kanada, İngiltere ve diğer Avrupa ve dünya üniversitelerinde sürdürmektedir. Yurt dışında üniversitelere başvuru sürecinde Yurt Dışı Üniversite Danışmanlarımız öğrencilerle birebir ilgilenmekte ve bu süreç içinde yapılması gerekli olan her konuda destek vermektedir. Tavsiye mektupları, öğrencilerin notları, ders dışı etkinliklikleri gibi tüm başvuru işlemleri yurt dışı üniversiteler ofisi tarafından organize edilmektedir. 9.sınıftan itibaren rehberlik saatlerinde yabancı üniversitelerin aradıkları özellikler ayrıntılı bir şekilde öğrencilere anlatılmakta ve bu çerçevede öğrencilerin lise hayatı boyunca aldıkları notların ve ders dışı aktivitelerin önemi vurgulanmaktadır.

PSAT, SAT, TOEFL/IELTS ve AP sınavları hakkında bilgiler verilmekte ve sınav takvimi yapılmasına yardımcı olunmaktadır. Geçmiş yıllarda yurt dışına öğrenimlerini sürdürmek üzere giden mezunlarımız hakkında da ayrıntılı bilgiler öğrencilerle paylaşılmakta, öğrencilerimizin mezunlarımız ile buluşarak onlardan birebir bilgi almaları için organizasyonlar yapılmaktadır. Yurt dışı Üniversiteler Danışmanlığının önemli hizmetlerinden bir diğeri de; öğrencilerin yaz okulu başvurularında yardımcı olmaktır. Öğrencilerin hem büyük bir deneyim yaşaması hem de gittikleri ülkenin eğitimi ve yaşam biçimi hakkında bilgilenmeleri adına yaz okuluna gitmeleri güzel bir fırsattır. Yaz okulunu düşünmeyen öğrencilerimiz ile birebir buluşulmakta, yazlarını verimli olarak geçirebilecekleri bir plan yapmalarına yardımcı olunmaktadır. Bunların yanısıra, kendilerini tanıtmak amacıyla İstanbul'a gelen 200’ü aşkın yabancı üniversitelerin temsilcileri Üsküdar Amerikan Lisesini ziyaret etmekte, temsilcilerin öğrencilerle seminer, panel, atölye çalışmaları ve mülakatlar yapmaları sağlanmaktadır. Yabancı üniversite fuarlarının ve okuldışında yapılan tüm yurtdışı üniversiteler ile ilgili tanıtımların duyuruları yapılmakta, bu konuda öğrenciler bilgilendirilmektedir.

Ülke ve üniversite detaylarını içeren detaylı liste için tıklayınız.