"Cumhuriyet, fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek seviyeli muhafızlar ister."

M. K. Atatürk

Sporun amacını tek kelimeyle özetlemek gerekirse sanıyoruz doğru sözcük 'denge' olurdu. Nefesi, hareketi, gücü, enerjiyi, bireysel ve sosyal iletişimi, yani zihni ve bedeni dengede tutabilmeyi gerektiren bir disiplin spor. Saydıklarımız gelişim dönemlerinde gençlerin edinmesini istediğimiz beceriler aynı zamanda. Bu becerileri geliştirmek için başka disiplinler de var elbette. Ancak günümüz koşullarında sporun yeri ayrı. Fastfood beslenme alışkanlığı ve elektronik iletişim çağının sonucu hareketsizlik nedeniyle çocuklarımız bedensel sağlıklarını hızla yitiriyor.

Üsküdar Amerikan Lisesi'nde spora özel önem veriyoruz, çünkü çocuklarımızın sağlığını önemsiyoruz.

OKUL TAKIMLARIMIZ

• Yüzme - Kızlar/ Erkekler
  • Voleybol  - Kızlar/ Erkekler
  • Tenis - Erkekler
  • Masa Tenisi - Kızlar/ Erkekler
  • Badminton - Kızlar/ Erkekler
  • Basketbol - Kızlar/ Erkekler
  • Futsal - Erkekler
  • Futbol - Kızlar/ Erkekler
  • Amerikan Futbolu - Erkekler
  • Hokey - Erkekler

Takımlar yeni gelen öğrencilerle her yıl yenilenir. Her takım İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği resmi ve özel yarışmalara katılarak UAA'yı okul dışında temsil eder.