12. sınıf öğrencimiz Sıla Nur Yorulmaz, Harvard Üniversitesinden tam burslu kabul aldı!

Sıla Nur, lise hayatından başlayarak fizik alanında yaptığı çalışmalar, görev aldığı aldığı sosyal sorumluluk projeleri, gösterdiği azim ve kararlılık sonucunda eğitimine erken kabul aldığı Harvard Üniversitesinde devam edecek.

Lise öğrencileri için düzenlenen bilimsel araştırma konferansı UAA ARC'ın organizatörlerinden olan, STEM & Buds organizasyonu çerçevesinde ortaokul öğrencilerine mentorluk yapan, maddi imkanı kısıtlı olan ilk ve ortaokul öğrencilerine Türkçe ve matematik dersi veren Sıla Nur'un tüm bunların yanında kuantum kaos üzerine yaptığı araştırmaya dayanan bir makalesi, çok amaçlı bir insansız hava aracı tasarımı ve karbondioksit emilimini maksimize eden filtre gibi çalışmaları da bulunuyor.

Mezun olduktan sonra da kuantum bilgisayarlar üzerine araştırmalarda yer almayı düşündüğünü söyleyen Sıla Nur, kuantumun potansiyelini insanların hayat kalitesini artırabilecek şekilde kullanabilmeyi hedefliyor.

Başarı hikayesi ile ilgili olarak Sıla Nur şunları söyledi:

“Üsküdar Amerikan öğrencisi olmak hem akademik hem de sosyal olarak bu süreçte büyük bir avantaj sağladı. İlgi alanlarımı keşfetmemi sağlayan kulüpler ve etkinliklerin beni sadece akademik olarak başarılı bir öğrenci olmaktan öteye taşıyarak, hayatla iç içe bir birey olmamı sağladığını söyleyebilirim.

Okuluma, bu süreçte her zaman hayallerimin peşinden koşmamı destekleyen, projelerimde her zaman arkamda olan, ilgilerini ve desteklerini bir an bile eksik etmeyen öğretmenlerime; başvuru sürecindeki yoğunluklarına rağmen beni hiç bir zaman cevapsız bırakmayan, bana her zaman güvenerek ve inanarak Harvard Üniversitesine başvuracak cesareti bulmamı sağlayan yurt dışı üniversite danışmanlarıma minnettarım.”

Emeğinin karşılığını alan öğrencimizin bu önemli başarısını gönülden kutluyor, onunla gurur duyuyor ve güzel haberlerinin devamını heyecanla bekliyoruz.