Güne temel havacılık atölyesi ve geçmişten günümüze havacılık sergisi ile başladıktan sonra öğrencilerimiz Cessna 172 simülatöründe gerçeğe yakın bir uçuş denemesi yaptılar. Daha sonra model uçak hazırlama atölyesi ile kendi model uçaklarını oluşturup yarıştırdılar. Havacılıkla ilgili kapsamlı bilgi aldıktan sonra Vietnam Savaşında yer almış F4 Amerikan uçağını ve Türk Hava Yollarına ait uçağın kokpitini gezdiler.

Günün ikinci yarısında Güneş Sistemi, Big Bang ve yıldızların evrimi hakkında bilgi edinen öğrencilerimiz pek çok fizik deney setini deneyimleyerek öğrendiler. Günün en keyifli anı olan VR-1/6 Kütle Çekim Simülatörü ile ay yürüyüşü ve Çok Eksenli Simülatör ile uzay koşullarını deneyimlediler.

Günü Astrobiyoloji Laboratuvarında gerçekleşen ve uzay ile evrene olan bakış açılarını değiştiren bir atölyeye katılarak bitiren öğrencilerimiz, uzayda yaşamın olasılığı hakkında bilgi edindiler ve mikroskopla uzay koşullarına maruz bırakılan mikroorganizmaları incelediler.

Unutulmaz anılar ve yepyeni bilgilerle GUHEM'den ayrılan öğrencilerimiz, astronomiye olan sevgi ve meraklarını pekiştiren bu geziyi farklı dönemlerde tekrarlayacaklar.