2. Yabancı Dil tercihini Fransızca’dan yana kullanan öğrencilerimiz, dönem boyunca kazandıkları başarılar ve katıldıkları etkinliklerle İngilizce eğitimlerine ek olarak Fransızca konusunda da önde gelen okullardan biri olduğumuzu kanıtladılar.

Ayazağa Işık Lisesi'nin bu yıl yedincisini düzenlediği Fransızca Şiir Okuma yarışmasında, öğrencimiz Kayra Ali Özturan, Victor Hugo'nun "Demain, dès l'aube..." adlı şiiri ile birinciliği elde etti.  16 okuldan 30 öğrencinin katıldığı Nişantaşı Işık Lisesi tarafından düzenlenen liselerarası Fransızca Okuma Yarışması’nda ise öğrencilerimiz Şiir Eren, Mert Ali Toprak ve Emre Serin kendi seviyelerini birinci olarak tamamladılar.

Yarışmaların yanında pek çok konferans ve çalıştayda da yer aldılar. Almanca ve Fransızca öğrencilerimiz  Hisar Okulları tarafından düzenlenen Modern Diller MUN Konferansına katıldılar. Konferansın teması olan "Küresel ısınmanın dünyamıza etkileri" konusunda araştırmalar yaparak, mevcut sorunlara çözümler arayan öğrencilerimiz, hem MUN prosedürlerine hakimiyetleri, hem de Fransızca ve Almanca seviyeleri ile göz doldurdular.

2. Yabancı Dil Kulüplerimizden UAA Fransızca MUN Kulübü, 11 öğrenci ile Fransa’nın Grenoble şehrinde bu yıl 8.si düzenlenen Fransızca MUN Konferansına katıldı.

Büyük çoğunluğu Fransa, İsviçre ve Belçika’dan gelen, ana dili Fransızca olan öğrencilerin yanı sıra, Türkiye ve Yunanistan’dan da bazı frankofon okulların öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen konferansa, Üsküdar Amerikan Lisesi her zaman olduğu gibi ikinci yabancı dili Fransızca olan tek okul olarak katıldı. Öğrencilerimiz, “ Kalkınmanın getirdiği sorunlar ile karşı karşıya kalan insanlık” teması çerçevesinde, güvenlik konseyi, bilim forumu, mülteciler yüksek komisyonu, UNESCO gibi komitelerde temsil ettikleri ülkelerin görüşlerini diplomatik bir dil kullanarak savundular.