Türkiye genelinde 41 okuldan 500’den fazla öğrencinin katıldığı FRC Mersin Off Season 2019 Liseler Arası Robotik Turnuvası’nda, Üsküdar Amerikan Lisesi (UAA) ile birlikte yarıştığı üçlü ittifak takımı şampiyon oldu. Bu yıl Mersin'de gerçekleşen yarışmada UAA takımı, kurduğu ortaklık ile 8 final maçını kazanarak birinciliği alırken, "Team Spirit" (Takım Ruhu) ödülüne de layık görüldü.

Mersin’de düzenlenen Liseler Arası Robotik Turnuvası’nın şampiyonu Üsküdar Amerikan Lisesi (UAA) takımı Tigers7887 ve birlikte yarıştıkları üçlü ittifak oldu. Türkiye genelinde 41 okuldan 500’den fazla öğrencinin katıldığı FRC Mersin Off Season 2019 Liseler Arası Robotik Turnuvası, Technokids Mersin ve JR Robotics iş birliğinde, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nin (MTOSB) ana sponsorluğunda, Servet Tazegül Spor Salonu'nda düzenlendi.

TAKIM RUHU ÖDÜLÜ DE ALDILAR

Her biri 3’er takımdan oluşan ittifaklar, tasarladıkları uzaktan kumandalı robotlarla mücadele ettiler. Turnuvayı; Özel Üsküdar Amerikan Lisesi'nin (UAA Tigers7228) takım kaptanlığını yaptığı, Kartal Şehit Öğretmen Hüseyin Ağırman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Eagles) ile Vizyon Koleji'nin (Orion Robotics) oluşturduğu üçlü ittifak kazandı. Üsküdar Amerikan Lisesi’nin takımı, sıralama maçlarında 4. sırada yer alırken, kurduğu ortaklık ile 7 final maçından 6’sını kazanarak birinciliği aldı. UAA takımı Tigers7887, takım ruhunu yansıtma konusundaki başarısı ile "Team Spirit" (Takım Ruhu) ödülüne de layık görüldü.