Türkiye’de Uluslararası Model BM Konferansı’nı düzenleyen ilk okul olan ÜAL, konferansa bu yıl 24. kez ev sahipliği yaptı. Öğrencilerin dünya sorunlarına duyarlı, global vatandaşlar olması amacıyla düzenlenen konferansa, 31 okuldan 400 lise öğrencisi katıldı. Öğrencilere gerçek bir BM ortamı yaratan, politika ve insan haklarının tartışıldığı bir konferans olan TIMUN Konferansı’nın bu yılki teması “Köprüler Kurmak” olarak belirlendi. Konferansta öğrenciler Silahsızlanma, İnsan Hakları, Çevre, Yasal, Özel Politik gibi komitelerde müzakerelerde bulunup, dünya sorunlarına çözüm aradı ve yasa tasarıları hazırladı. Konferansta terörden çocuk işçilere, savaş mültecilerinden nüfus artışına birçok gündem maddesi ele alındı. Ayrıca Kanserli Çocuklara Umut Vakfı yararına bağış toplandı.