14 Kasım Cumartesi günü okulumuzda 5.sini düzenlediğimiz Fransızca MUN Çalıştayı’nın bu yıl konusu “Teröre Karşı Birlik, Beraberlik ve Güvenlik” idi. Çalıştayda bulunan “Silahsızlanma” ve “İnsan Hakları”, “Yasal” gibi  komitelerde (7 Fransızca, 1 Almanca ve 1 İspanyolca) katılımcı öğrenciler tüm dünyanın sorunu olan teröre karşı çözümler aradılar ve tartıştılar.

THIMUN’un başkanı Alain Meidinger’nin de gözlemci olarak katıldığı çalıştaya Üsküdar Amerikan Lisesi’nden 60 olmak üzere Galatasaray, Saint-Joseph, Saint-Benoit, Sainte-Pulcherie, Saint-Michel, Sajev, Enka Adapazarı, Sev Amerikan, Hisar ve İstanbul Liselerinden de öğrencilerin bulunduğu 220 öğrenci katıldı. Çalıştay tüm katılımcıların beğenisi topladı.