2012-2013 eğitim- öğretim yılında başlanılan “ ÜSKÜDAR’DA KAMPÜS BİTKİLERİ ” PROJESİ çalışmasında, ÜAL kampüsünde bulunan bitkilerin zenginliği (80 farklı tür tespit edildi) öğrencilere ilham kaynağı oldu. 11. Sınıf Seçmeli Coğrafya öğrencilerinin büyük bir özveri ile gerçekleştirdiği proje kapsamında; kampüsteki bitkilerin morfolojik özellikleri, yetişme koşulları belirlendi, sınıflandırılmaları yapıldı, fotoğrafları çekildi ve bitki kütüphanesi oluşturmak amacıyla yaprak örnekleri kurutulup herbaryum hazırlandı. Edinilen bilgiler doğrultusunda, her bitki künyelenerek kampüse “açık hava bitki müzesi” işlevi kazandırıldı. Bütün bu çalışmaların özeti olarak öğrenciler; bütüncül bir bakış açısı getirmek amacıyla, kampüsteki bitkilerin dağılışını ve adetlerini kampüs krokisi üzerinde gösteren panolar hazırladılar.   Bu panolar kampüste şu lokasyonlara yerleştirildi: BA, MO, YEMEKHANE YANI , LOUNGE, SERVİS ÇIKIŞ KAPISI, TIBBİ BİTKİLER ARKASI.

Not: Biyoloji bölümü öğretmenlerimize bitki isimlerinin İngilizce çevirileri için teşekkür ederiz.

“ ÜSKÜDAR’DA KAMPÜS BİTKİLERİ ” PROJESİNDE 2012 YILINDAN İTİBAREN GÖREV ALANLAR

Danışman Öğretmen

Fatma Yüksel – ÜAL Coğrafya Öğretmeni

Bitki kitabının yazımı:

2011-2012      Ecenaz Albayrak

Bitki kitabına ilavelerin yapılması:

2012-2013      Güneş Deren Erbaş, Beste Özer, Cemal Can Saral

2013-2014      Elif Ongun

Herbaryum çalışması ( Bitki kütüphanesi - Bitki yapraklarının kurutularak künyelenmesi):

2012-2013       Eda Selin Hayırseven

2013-2014       Eylül Dinçer

Kampüsteki bitki krokisinin  hazırlanması: