Üsküdar Amerikan Lisesi…oğlumuz Deniz’in hedeflerine ulaşmak yolunda yaptığı en iyi seçim oldu. Bunu her aşamada hissettik ama şu anda bunu hem kendisi, hem de ailesi olarak biz, gelecek sene Yale Üniversitesi’nde okuyacağı düşüncesini gururla kendimize tekrarlarken daha da net biliyoruz.

Deniz her zaman çok iyi bir öğrenci, kararlarını kendisi veren, ne yapmak istediğini bilip sonuna kadar peşinden giden, öz disipline sahip bir çocuk ve genç oldu.

Üsküdar, tüm kapasitesini keşfetmesi için ona mükemmel bir zemin sağladı. Tüm öğrenci, veli, öğretmen ve yönetici kadrosunun gerçek bir aile gibi birbirini sevgiyle kucakladığı, desteklediği, her öğrencinin bireysel özellikleriyle tanınıp bire bir ilgi gördüğü, tüm kuralların herkese eşit uygulandığı adil ve güven veren bir eğitim ortamıdır okulumuz.

Çok üstün akademik özelliklere sahip öğretmenleri , ilk seneden son seneye öğrenciyi takip eden rehberlik servisi ile öğrenciye, her yaptığı işin hakkını vermek ve elinden gelenin en iyisini yapmak konusunda yol gösterirken, çalışmalarında etik değerlere bağlı kalmak, ekip çalışmasına etkin şekilde katılmak gibi alışkanlıkların kazandırılmasına da büyük önem verilir. Öğrencilerin her birini özgüvenli, arkadaşlarını sevgi ve yardımseverlikle kucaklayan, saygılı ve disiplinli, geniş dünya görüşüne sahip bireyler olarak mükemmel yetiştirmeyi misyon olarak benimsemiş  gerçekten saygı duyulacak bir kadrodur bu.

Her öğrencinin dersler dışında da sosyal yardım, tiyatro, spor, bilimsel faaliyetlere, yurtiçi ve yurtdışı seminer, konferans ve çalışmalara katılması özendirilir, buradaki performansları derslerdeki başarıları kadar önemsenir ve ödüllendirilir. Deniz MUN, tiyatro,sosyal yardım..gibi bir çok konuyla ilgilenmesi sayesinde hem kişiliğini derinlemesine geliştirdi,mükemmel bir kültürel alt yapı kazandı, hem de üniversite kabullerinde önemli bir avantaj elde etti.

Üniversite için bilgilendirme süreci dokuzuncu sınıfta başlar, her sene yapılması gerekenler danışmanlarla öğrenci ve velilerin de katılımıyla bire bir planlanır, takip edilir. Bu zor ve heyecanlı süreçte, deneyimli ve ilgili danışman kadrosunu her an yanlarında hissetmenin verdiği güvenle öğrenciler yurtiçi ve yurtdışı üniversite hedeflerine odaklanır. Sonuç: Harvard, Princeton, Yale,Oxford, MIT….ve  LYS’de tüm öğrencilerimizin mükemmel başarısı !

Çağla Tanyolaç

Üsküdar Amerika Lisesi’nin (ÜAL) bizim gözümüzde en önemli yönlerinden biri çok güçlü bir akademik ortam sunmanın yanı sıra ders dışı faaliyetleri de güçlü bir biçimde desteklemesidir.  ÜAL’ndeki akademik ortam sayesinde Yasemin’in üniversiteye çok donanımlı bir biçimde hazırlanacağını zaten bekliyorduk. Bize öyle geliyor ki Yasemin derslerini son derece zevk alarak çalıştı ve tamamladı.  Ancak bunun yanı sıra Yasemin ÜAL’nde hem tiyatro ve Model United Nations gibi faaliyetlere yoğun bir biçimde katıldı hem de çok yönlü ve derin arkadaşlıklar kurdu. Kanımızca ders dışı faaliyetler Yasemin’in sosyal gelişmesine çok önemli katkılarda bulundu; örneğin Yasemin’in büyük topluluklara hitap etme yeteneğini muazzam geliştirdi.  Yasemin ayrıca bir dünya vatandaşı olarak toplumsal ve siyasal konulara duyarlılığını geliştirmeye de fırsat buldu.  ÜAL arkadaşlıkları ise Yasemin’i bir insan olarak zenginleştirdi.  ÜAL’nin en ayırd edici özelliği bu renkli özgürlük ortamı.

İzak Atiyas