Prof. Dr. Resa Aydın (ÜAL'78) - Yasemin Abra (ÜAL'15)

ÜAL 12. sınıf öğrencimiz Yasemin Abra geçtiğimiz yaz, 1978 mezunumuz Prof. Dr. Resa Kadıoğlu Aydın’ın kılavuzluğunda, İstanbul Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde staj yaptı. Yasemin, tıp öğrenimi görmeyi hedefliyor.

Yasemin Abra Üsküdar Amerikan Lisesi’nin son sınıf öğrencilerinden biri. Hedefi, tıp öğrenimi görmek. Geçtiğimiz yaz “Mezunla Staj” programımıza başvurarak yaz aylarında tıp alanında staj yapmak istediğini  belirtti.

Aynı günlerde 1978 yılı mezunlarımızdan Prof. Dr. Resa Aydın, programımız çerçevesinde bir öğrencimize staj olanağı sağlayabileceğini bildirdi. İstanbul Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü olan Prof. Aydın, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı bünyesinde bir mezunumuza burs sağlayacaktı.

Bize de, bu iki Üsküdar Amerikan’lıyı bir araya getirmek kaldı. Mezunumuz öğrencimizle görüşme yaptı, tarih belirlendi. Böylece Yasemin’e benzersiz değerde deneyim sağlayan yaz stajı 2014 Temmuz ayında başladı.

Yasemin Prof. Aydın’ın kılavuzluğunda “Serebral Palsi’li Çocukların Aileleri için Aile Odaklı Terapi Programı”, “Nöromüsküler Hastalıklarda Yaşam Kalitesi Değerlendirmesi için Aktivite Kısıtlılık Ölçeği Türkçe Geçerlilik ve Güvenilirlik Araştırması” gibi projeler çerçevesinde yapılan çalışmalara destek verdi.

Bu vesileyle, öğrencimize bu fırsatı sağlayan değerli mezunumuz Prof. Dr. Resa Kadıoğlu Aydın’a, öğrencimizin yolunu aydınlattığı için bir kez daha en derin minnet ve sevgilerimizle teşekkür ediyoruz.

Yasemin’in yaz stajıyla ilgili düşüncelerini bir de kendisinden duymak isterseniz, aşağıdaki yazısını okumanızı kuvvetle tavsiye ederiz. Ayrıca değerli mezunumuz Prof. Dr. Resa Aydın'ın izlenimleri de okumaya değer. Yazıları aşağıdaki linklerde bulabilirsiniz.

Yasemin'in staj izlenimlerini okumak için lütfen tıklayınız.

Prof. Dr. Resa Aydın'ın izlenimlerini okumak için tıklayınız.

Zeynep Dereli (ÜAL'95) - Alp Müyesser (ÜAL'15)  & Elif Naz Çoker(ÜAL'13)

27.08.2014

Üsküdar Amerikan Lisesi’nin Değerli Yöneticileri,

Geçtiğimiz aylarda ofisimizde stajyer olarak çalışan iki ÜAL öğrencisinden (biri halen okulda öğrenci, diğeri mezun) çok etkilendiğimizi bildirmek amacıyla sizlere yazmak istedim.

Hem Alp Müyesser hem de Elif Naz Çoker ofisimizin çalışmalarına büyük katkıda bulunmalarının yanı sıra ekibimizin diğer tüm üyelerinin de gönlünü fethetti. ÜAL öğrencileri performans ve profesyonellikleriyle akranlarını fersah fersah geride bıraktılar. İnanıyorum ki bu, siz ve ekibiniz tarafından yürütülen mükemmel çalışmaların hedefine ulaştığının bir kanıtıdır.

ÜAL öğrencilerinden tekrar staj başvurusu alabilmek arzusu ile; işe alımlarla ilgilenen danışmanlarımızdan birinin, öğrencilerinizle görüşme yapmak ve ÜAL öğrencilerinden gelecek staj başvurularına memnuniyetle açık olduğumuzu bildirmek için okulunuzu ziyaret etmesini önermek isterim.

Alp ve Elif okulunuzun mükemmel birer elçisidir. Onlarla gurur duymalısınız. Umarım onlar gibi pek çok ÜAL mezunuyla gelecekte APCO Turkey’de birlikte çalışma fırsatını buluruz.

Saygılarımla,

Zeynep Dereli (ÜAL’95)