12. sınıf öğrencimiz Ali Kaan Doğan, tam burslu erken kabul aldığı Dartmouth College’da ekonomi ve bilgisayar bilimi okuyacak!

UAA Münazara Kulübü başkanlığının yanı sıra, 60’tan fazla kulübü birleştiren İstanbul Liseleri Münazara Derneği’nin de başkanı olan Ali Kaan, sosyal sorumluluk alanında da yaptığı projeler ve çalışmalar ile hem akademik hem sosyal yönde gösterdiği azim ve özverinin sonucunda eğitimine Dartmouth College’da devam edecek.

Dartmouth College’da ekonomi ve bilgisayar bilimi okumayı hedefleyen Ali Kaan, hedefleri hakkında şunları söylüyor:

“Lisede IB öğrencisi olarak ekonomi dersi almış olmamın, münazaranın, sosyal bilimler ile matematiği bir arada kullanmak istememin bunda büyük bir etkisi var. Kalkınma ekonomisi ilgimi çeken bir alan; bu alanın veri bilimi ve yapay zekâ ile geliştirilebileceğine inanıyorum. Mezun olduktan sonra ise gelişmekte olan ülkelerde kullanabilecek finansal teknolojiler geliştirmek istiyorum.”

Kararlılık ve özverili çalışması için Ali Kaan’ı kutluyor, bu gurur veren başarısının ve güzel haberlerinin devamını heyecanla bekliyoruz.