UAA Hukuk Kulübü tarafından düzenlenen “Model Court of Justice” 9-10 Mart 2024 tarihlerinde kampüsümüzde gerçekleşti. İstanbul’un çeşitli liselerinden gelen 180 öğrenci, 2 gün boyunca farklı konulardaki dava simülasyonlarında savcı, avukat, sanık, mağdur, tanık gibi roller üstlenirken, dava hakimleri olarak ise alanında uzman 15 profesyonel avukat gönüllü olarak yer aldı.

Çeşitli komitelerde birbirinden değerli avukatlarla bir araya gelen katılımcılar; hem gerçekçi bir mahkeme simülasyonunda yer alma hem de hukuka ilgi duyan diğer öğrencilerle paylaşımda bulunma şansı yakaladılar.

Genel Kurulda ise, hakim, emekli hakim, boşanma avukatı ve insan hakları alanında çalışan konuklarımız, katılımcılarımızın hem gerçekleşen simülasyonlara, hem de hukuk alanında yüksek öğrenim görme ve kariyer hayatı konularına dair sorularını yanıtladılar.

Tüm koordinasyonu sağlayan Hukuk Kulübü mentorumuz Av. Seyran Gümüşoğlu, simülasyonlarda hakimlik görevi üstlenen konuk avukatlarımız, Doç. Dr. Zafer İçer, Av. Elif Görgülü, Hakim İnsaf Gündüz, Av. Esma Aksoy, Av. Burcu Burcuoğlu ve Dr. Çiğdem Çımrın’a değerli katkıları, katılımcılarımız, organizasyon sahibi UAA Hukuk Kulübü Başkanı Simay Çelik ve Başkan Yardımcısı Neva Anaç, Okul Müdürü ve Kulüp Danışmanı Özgür Akas ve etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz.