İlk kez 2016 yılında UAA öğrencileri tarafından organize edilen ve Türkiye’deki ilk liselerarası kodlama yarışması olma özelliği taşıyan CodeFest, 2021 yılında altıncı yarışmasıyla kapılarını tekrar kodlama severlere açtı.

Festival bu sene Türkiye’nin çeşitli illerinden online olarak katılan toplamda 48 takım ve 196 katılımcıya ev sahipliği yaptı. Etkinliğin ilk yarısında alanında uzman kişiler tarafından verilen birbirinden ilgi çekici çalıştaylar olurken, ikinci yarısında kodlama takımları beş saat süren yarışmada birbirleriyle kıyasıya mücadele ederek Üsküdar Amerikan Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan problemleri çözmeye çalıştı.

Zonguldak Fen Lisesi’nden Ahmet Kaan Avcı ve Robert Koleji’nden Yusuf Onur Üşümez’den oluşan “TRqsTree” takımı üçüncü, İzmir Fen Lisesi’nden Alperen Tupurtu ve Hüsnü Arkca’dan oluşan “Accepted” takımı ikinci, Özel İzmir Bahçeşehir Koleji 50. Yıl Fen ve Teknoloji Lisesi’nden Olcay Oransoy ve Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nden Cengiz Eray Aslan’dan oluşan “0x25” takımı birinci oldu.

Üniversite eğitim görevlileri ve sektör uzmanları tarafından gerçekleştirilen çalıştaylar da oldukça ilgi çekti. Eğitmenler arasında, CodeFest’in mimarları olan eski mezunlarımız Yunus Aydın UAA'17, Kaya Alptürer UAA'19, Ege Demir UAA'19 ve Kaan Türkmen UAA'19, birbirinden başarılı çalıştaylar vererek öğrenciler ile buluştu.

Bu yıl çalıştaylarımızda, Tolga Can - Computational Geometry, Kaya Alptürer ve Yunus Aydın - Turing ve Makineleri, Sinan Kalkan - Cognition, Learning, and Robotics, Kaan Türkmen - Cyber Security, Ege Demir - Yapay Zeka Tadım Turu ve Meryem Boğa - Project Cycle Management sunumlarını gerçekleştirdi.

CodeFest hakkında detaylı bilgiye www.codefesttr.org adresinden veya Instagram’daki @codefesttr hesabından ulaşabilirsiniz.

CodeFest'e ait basın yansımaları için tıklayınız.