Üsküdar Amerikan Lisesinde yürütülen kariyer danışmanlığı çalışmalarını, öğrencilerimizin; kendi yeteneklerini keşfederek sürekli yeni beceriler kazandıkları, Türkiye ve farklı ülkelerdeki eğitim ve kariyer fırsatlarından haberdar oldukları, kariyer planlarını yaparken geçirdikleri karar süreçleri için gerekli bilgi ve donanıma sahip oldukları, bir bütün olarak değerlendiriyoruz.

Kariyer Danışmanlığı kapsamında Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Türk Üniversiteler Danışmanlığı ve Yurt dışı Üniversiteler Danışmanlığı Bölümleri , her sınıf seviyesinde farklı çalışma ve etkinlikler gerçekleştirerek öğrencilerimizin kariyer gelişimlerini destekliyor.

Okulumuzun köklü bir geleneği olan “UAA Kariyer Günü” ile öğrencilerimizi, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda merak ettikleri meslek dallarına mensup mezunlarla buluşturarak gelecek hedefleri belirlemelerine, meslekleri yakından tanımalarına yardımcı olmayı hedefliyoruz.  Pandemi nedeniyle bu etkinliklerimizi “Gelecek Buluşmaları-Future Meets”  adıyla okul sonrası çevrimiçi meslek tanıtım söyleşileri  ve çeşitli etkinlikler ile gerçekleştirmeye devam ettik.

Bu yıl gerçekleştirilen etkinliklerin başlıklarını aşağıdaki listede bulabilirsiniz.

Katkıda bulunan tüm mezunlarımıza, konuklarımıza, UAA Mezunlar Derneği’ne ve organizasyon komitesine çok teşekkür ederiz.

Önümüzdeki sene daha nice buluşmalarda görüşmek dileğiyle…

• Açılış Konuşması: Özlem Salur UAA’81
  • Sanal Gezi: Boğaziçi Üniversitesi
  • Motivasyonel Söyleşi: Türkiye ve Yurt Dışı Üniversiteleri