İlki 2016 yılında Üsküdar Amerikan Lisesi’nde öğrenciler tarafından organize edilen ve Türkiye’deki ilk liselerarası kodlama yarışması olma özelliği taşıyan CodeFest, 2019 yılında dördüncü yarışmasıyla kapılarını tekrar kodlama severlere açtı. Festival bu sene Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelen ve toplamda 54 takım ve 200’den fazla katılımcıya ev sahipliği yaptı.

Soruların tamamını UAA öğrencilerinin hazırladığı, katılımcıların 7 saat boyunca verilen çeşitli problemlere yaratıcı ve zeki çözümler tasarlamaya çalıştıkları ve Türkiye’de lise öğrencileri için bir lise tarafından düzenlenen ilk programlama yarışması olan CODEFEST, 23-24 Şubat’ta 4. kez gerçekleşti. Lise öğrencileri arasında bilgisayar biliminin, programlamanın bilinirliğini arttırmayı ve Algoritma ve programlamayla ilgilenen farklı okullarda okuyan lise öğrencileri arasında bir iletişim ağı oluşturmayı hedefleyen organizasyonda ödüllü yarışmanın yanı sıra birbirinden ilginç çalıştaylar da düzenlendi. Daha önce Yapay Zekayla Network Analizi, Ağ Güvenliği, gibi çalıştaylara ev sahipliği yapan festivalin bu seneki çalıştay listesinde ise Hesaplamalı Geometri, Hesaplamalı Fizik, Veri Madenciliği, Blockchain, Yapay Zeka Uygulamaları, Proje Yönetimi, Sosyal Medya Analizi gibi konular yer aldı.

İkinci gün gerçekleşen yarışmada ise kazananlar şöyle;

Kadıköy Özel Eğitmen Anadolu Lisesi’nden Ekrem Bal, Kabataş Erkek Lisesi’nden Kağan Kağanoğlu ve Haydarpaşa Anadolu Lisesi’nden Ceyhun Şen’den oluşan “1000000007” takımı üçüncü,

Özel Uğur Karşıyaka Örnekköy Kampüsü’nden Mehmet Hamza Erol, İzmir Koleji’nden Baha Eren Yaldız ve Tahsin Enes Kuru’dan oluşan “Red Hot Isot Peppers takımı” ikinci ve

Çapa Fen Lisesi’nden Ahmet Burkay Kınık, Halil İbrahim Kasapoğlu ve Umutcan Alkan’dan oluşan “Poşet” takımı birinci oldu.

Detaylı bilgi almak için www.codefesttr.org adresini ziyaret edebilirsiniz.