UAA Maker Club öğrencileri Egemen Ertem, Ege Özgül, Ege Bora Oral ve Kaya Alptürer danışman öğretmenleri Özgür Çiçek ile katıldıkları, Darüşşafaka Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen 3D Yazıcı Yarışması'nda birinci oldular. Yarışmaya İstanbul genelinden 15 lise takımı ve bir bağımsız takım katıldı. 5-6 Mart'ta atölyelerin yapıldığı yarışma, 12 Mart günü ürün sunumları ile sonuçlandı.

Üsküdar Amerikan Lisesi Maker Club takımı tasarladıkları KEEE (Kaya-Egemen-Ege-Ege) ile elleri dolu bir biçimde buzdolaplarını açamayan ya da herhangi bir sağlık sorunu nedeniyle ellerini kullanmayan insanların yardımına koşacak bir ürün ortaya çıkardılar. Ürünün sloganı şöyle: “Keee is your key to unlock every door.”

Yarışmanın jürisi, oldukça beğendikleri ürün sunumu sırasında öğrencilerimize ürünün patentini almaları yönünde tavsiyede bulundu.

Birinci olan UAA Maker Club takımı büyük ödül olan 3D Printerı okulumuza kazandırmanın haklı gururunu yaşıyor.