21 Ağutos – 1 Eylül 2015 tarihleri arasında 9. ve 10. Sınıf öğrencilerimizden oluşan bir grup, IB CAS Koorinatörümüz ve Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ediz Kaya ile birlikte toplum hizmeti ve kültürler arası etkileşim amacıyla Hindistan’ın Cochin, Chennai ve Pondicherry  şehirlerini ziyaret etti.

11 gün süren organizasyona 5 UAA öğrencisinin yanı sıra Delhi’den 8 IB öğrencisi ve Edyanchavadi köyünden 4 öğrenci de katıldı. Öğrencilerimiz doğal malzemelerle ev inşa atölyesinin yanı sıra, bambudan müzik aleti yapımında da çalışma şansı buldular. Edyanchavadi okulunda yerel öğrencilerle biraraya gelen UAA’lılar öğrencilere çeşitli konularda dersler verdiler.

Organizasyonda ayrıca yoga, meditasyon ve sanat atölyelerine katılan öğrencilerimiz UNESCO ödüllü yerel  heykel ustası Mr. Munusamy’dan heykel yapma teknikleri dersi aldılar. Şehir gezileri gibi kültürel faaliyetlere katılmanın yanı sıra yerel  KathaKali dansı izleme fırsatını da yakaladılar.  Kerala nehirlerinde bot turu, Çin balık ağı ile balık yakalama çalışması, Shiva tapınağı ziyareti, Auroville ziyareti, Matrimadir’de meditasyon çalışması, Güneş tapınağı ziyareti, toplum hizmeti çalışmaları ve daha bir çok aktivitede de yeraldılar.

Öğrencilerimiz projenin devamında bu sıradışı deneyimlerini paylaşmak için bir fotoğraf sergisi  düzenleyip, bu sergide bambu ağacından kendi imal ettikleri fülütleri satışa çıkararak elde edecekleri gelir ile organizasyonda beraber oldukları köy öğrencilerini İstanbul’da ağırlamayı planlamaktalar.

Önde gelen Hindistan gazetelerinden birinde de yansıma bulan etkinliğin haberine ulaşmak için tıklayın.

Her yıl benzerleri yapılması planlanan etkinliklere katılmak isteyen öğrencilerimiz Ediz Bey’e müracat edebilirler.