2015 Mezunlarımızı Dünyanın Dört Bir Yanına Uğurluyoruz!

Üsküdar Amerikan Lisesi 2014-2015 öğretim yılında 164 öğrencisini mezun ediyor. Bu öğrencilerin %45’i yurt dışındaki üniversitelere başvurdu ve hepsi birden fazla üniversiteden kabuller aldı.

Sonuçta öğrencilerimizin %30’u yurt dışında üniversite okumaya karar vererek dünyanın çeşitli yerlerindeki üniversitelere kayıt yaptırdı.

Mezunlarımızın %38’ini ABD’ye, %24’ünü Kanada’ya, %22’sini İngiltere’ye ve %16’sını diğer ülkelere yolcu ediyoruz.

Yurt dışındaki üniversitelere başvuran öğrencilerimizden 3’ü tam burs alırken 11 öğrencimiz de çeşitli oranlarda başarı bursuna layık görüldü.

Hepsiyle gurur duyuyor; başarılarının daim olmasını diliyoruz.

Her yıl dünyanın çeşitli yerlerindeki 150’yi aşkın üniversitenin temsilcileri Üsküdar Amerikan Lisesi’ne gelerek öğrencilere okullarını tanıtarak bilgi veriyor. Yurtdışı Üniversite Danışmanlığı bölümünün organize ettiği bu ziyaretler ve yıl boyunca başvuru sürecinde verdikleri destek ve bilgiler sayesinde öğrenciler yeteneklerine ve ilgi alanlarına en iyi uyan üniversitelere kabul edebilme başarısını yakalıyor.

Öğrencilerimizin kabul edildiği ve kaydolduğu üniversiteleri görmek için lütfen tıklayınız.