2016 yılından bu yana Üsküdar Amerikan Lisesi Programlama ve Olimpiyat kulübü öğrencileri tarafından düzenlenen Türkiye'nin ilk liselerarası kodlama festivali CodeFest’in sekizincisi 24 Şubat 2024 Cumartesi günü okulumuzda gerçekleşti.
Anadolu Efes CIO’su Murat Özkan’ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlik, öğrencilerimiz Derin Özkan ve Emre Armağan önderliğinde devam etti.
İstanbul’da 22 farklı liseden 36 takımın katıldığı etkinlikte katılımcılar, alanında uzman öğretmenler tarafından yapılan çalıştaylara katıldıktan sonra,  4.30 saat süren bir maratona başladılar.
CodeFest soruları, dünyadaki diğer bilgisayar olimpiyatlarına benzer formatta, öğrencilerimiz Özgür Karagül, Ali Onat, Muhlis Can Tamam, Mustafa Akın ve Emre Yücel tarafından ve eski mezunlarımızın desteği ile hazırlandı ve böylece uluslararası alanda ülkemizi temsil edecek öğrencilere kendilerini deneme imkanı verdi.
Okulumuz Bilgisayar Bilimleri bölüm başkanı Özgür Çiçek’in kapanış konuşması ile yarışmada başarılı olan takımlara ödülleri takdim edildi.
Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.