Colorado Academy (CA), 1906 yılında Denver'da kurulmuş, geniş bir kampüse ve seçkin bir okul toplumuna sahip özel bir lise. CA, öğrencilerini hayat boyu düşünen, sorgulayan ve katılımcı bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda öğrencilerine yenilikçi ve akademik başarıya odaklı bir müfredatın yanı sıra, çeşitli sanatsal etkinlikler ve spor programları sunuyor. Okulun programında, öğrenciler tarafından yürütülen sosyal hizmet çalışmaları ve sınıf dışı öğrenime yönelik programlar da yer alıyor. Lisede (9.-12. sınıf) toplam 385 öğrenci öğrenim görüyor. Ayrıca CA’dan mezun olan öğrencilerin tümü, dört yıllık seçkin üniversitelere kabul ediliyor. Üsküdar Amerikan Lisesi ile çok benzer bir felsefeye ve eğitim anlayışına sahip olması, bu işbirliği için Colorado Academy’nin seçilmesinde önemli rol oynadı.

Şubat 2014’te, Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV) tarafından finanse edilen ve Amerikan Türk Cemiyeti (Ametican Turkish Society) tarafından yürütülen bir bağış programı çerçevesinde Üsküdar Amerikan Lisesi, Colorado Academy’den iki öğretmene evsahipliği yaptı. ATS, 1949 yılında kurulmuş, Türkiye ve Amerika’nın barış ve refahı geliştirme yönündeki ortak hedeflerini gerçekleştirmek için iki ülke arasında köprü görevi gören en köklü Amerikan kuruluşudur. ATS’nin amacı, Türkiye ve Amerika’daki devlet, iş dünyası ve toplum liderlerini bir araya getirerek iki ülke arasındaki ilişkileri daha ileriye götürmektir.

Amerika’daki eğitim kurumları ile yürütülen bu değişim programları sayesinde, Türk ve Amerikalı öğretmen ve öğrenciler diğer ülkenin kültürünü ve Amerikan eğitimindeki uygulamaları deneyleme şansını yakalıyorlar. Öğretmen ve öğrencilerin, karşılıklı olarak, bu iki kültürü daha iyi anlamaları sayesinde kurdukları güçlü profesyonel ve kişisel ilişkiler, A.B.D ile Türkiye arasındaki olumlu ilişkileri geliştiriyor. CA öğretmenlerinin okulumuza yaptıkları  ziyaretin  ardından ÜAL ve CA, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında öğretmen ve öğrencileri için bir değişim programı uygulamaya karar verdi. İlk olarak, ÜAL’nin dört Türk öğretmeni, kültürel bir oryantasyon ve okul gezisi için bir haftalığına CA’yı ziyaret etti. Programın ikinci aşamasında, 9. ve 10. sınıftan bir grup ÜAL öğrencisinin 18 – 31 Ocak 2015 tarihleri arasında 13 gün boyunca CA’da derslere devam edecek ve CA öğrencilerinin evlerinde konuk edilecek.

Öğrencilerimize şimdiden iyi yolculuklar diliyor, dönüşte kazanımlarını bizlerle paylaşmalarını dört gözle bekliyoruz.

Colorado Academy web sitesi: