Yurtdışı üniversite danışmanlık ofisi (ICCO) olarak amacımız öğrencilere ve velilere yurtdışı üniversite başvuru sürecinde gerekli desteği sağlamaktır. Başvuru sürecini yöneten öğrencinin kendisidir. Ofisimiz her seviyeden öğrenci ile çalışır. Amacımız öğrencilerin aktif olarak gelecekleri ile ilgili plan yapmaları ve sorumluluk almalarıdır. Ofis olarak bu sürecin bir çok aşamasında öğrencilere destek veririz. Ders seçimleri, akademik ve ders dışı aktiviteler, yaz planları ve yaz okulu başvuruları, sınav takvimi hazırlanması, üniversite başvuru işlemleri ve üniversite seçimi destek verdiğimiz alanlar arasındadır. Öğrencilerin mutlu ve başarılı olacakları “en uygun” üniversiteyi bulmaya önem veririz. ICCO olarak Rehberlik ve Türkiye Üniversite Danışmanı ile çok yakın çalışırız.

Velilerle ve öğrencilerle yapılan akşamüstü toplantı ve sunumları, birebir toplantılar, rehberlik sınıf ziyaretleri, bilgilendirici çalıştaylar, üniversite fuarları ve üniversite ziyaretleri ile gerekli bilgileri öğrenci ve velilerle paylaşırız. Öğrencilerin faydalanabilecekleri kapsamlı bir kütüphanemiz mevcuttur. Sorumluluk aldıkları, hedeflerine odaklandıkları ve yönergeleri tamamladıkları takdirde öğrencilerimize her aşamada destek vermeye hazırız.

Ayrıca ÜAL’yi bir çok fuarda ve üniversite ziyaretlerinde temsil ederiz.

Öğrenciler

Lütfen teneffüslerde gelip bizimle tanışın! Birebir toplantı ihtiyacı duyuyorsanız Petek İpekler ile iletişime geçerek randevu alabilirsiniz (BO 108)

Veliler

Velilerimizin danışmanlarla görüşmek için randevu almaları gerekmektedir. Petek İpekler’i (Dahili 1187) arayarak randevu alabilirsiniz. Her ne kadar üniversite başvuru süreci öğrenci odaklı bir süreç olsa da, velilerimizin bilgili olmaları ve kendilerini bu konuda rahat hissetmeleri çok önemlidir. Bir çok genel ve detaylı bilgilendirme sunumlar aracılığıyla yapılmaktadır. 11 ve 12. Sınıfta velilerimizin mutlaka en az birer kez danışmanlarla görüşmeleri gereklidir.

Üniversiteler: Bir çok ülkeden yüzlerce üniversite ÜAL’yi ziyaret etmektedir. Bu ziyaretler sırasında yapılan sunumlara katılan öğrenciler sunumları çok faydalı bulmaktadır. Üniversite temsilcileri bazen değişik konularda çalıştaylar da düzenlerler. Okulumuzu ziyaret etmek isteyen üniversite temsilcileri uygun bir zaman belirlemek için danışmanlarla e-mail veya telefon yoluyla iletişime geçebilirler.