Neden Üsküdar Amerikan Lisesi? sorusuna en doğru yanıtı, mezunlarımız ve öğrencilerimiz verecektir. Biz burada web sitesinde anlattıklarımızı özetlemekle yetineceğiz.

• 1876 yılında kurulan ÜAA (Üsküdar American Academy) Türkiye'nin en eski özel okullarından biridir.
  • Okulumuzun eğitim standartları Uluslararası Okullar Konseyi (CIS) tarafından onaylanmıştır.
  • Türkiye'nin en köklü eğitim kurumlarından biri olan ÜAA, deneyimli ve güvenilir bir kadro tarafından yönetilir.
  • Eğitim kadrosu Türk ve yabancı adaylar arasından akademik ve bireysel yetkinlikleri dikkate alınarak seçilir. Birçok öğretmenimiz uzun yıllardır bizimle birliktedir.
  • ÜAA'da iki anadil (Türkçe, İngilizce) ve bir yabancı dil (Fransızca, İspanyolca ya da Almanca) öğrenen öğrencilerimiz TOEFL, IELTS, Avrupa Dil Pasaportu gibi uluslararası dil sınavlarını başarıyla verir.
  • ÜAA bilimsel çalışmalara (Amerikan Matematik Yarışmaları, TÜBİTAK Yarışmaları, CERN Ziyareti, bilimsel seminerler, bilim fuarları) desteği ve katılımıyla tanınır.
  • ÜAA'da teknoloji eğitimin bir parçasıdır; bilgisayar laboratuvarlarının yanı sıra, tüm sınıflarda smart board bulunur, öğretmenler derslerinde dizüstü bilgisayarlarını kullanırlar.
  • 9. sınıfta başlayan üniversite yolculuğu üniversite danışmanlarının rehberliğinde hedefe ulaşana kadar devam eder. Fuarlar, okul ziyaretleri ve kariyer günleri ile yurtiçi ve yurtdışındaki okulları tanıyan öğrenciler, yetenek ve hedeflerine uygun okulu seçer, danışmanlarının yardımıyla başvuru ve kayıt işlemlerini tamamlar.
  • Öğrencilerimiz psikolojik danışmanlık ve rehberlik servisi desteğiyle mutlu ve başarılı bir öğrenim hayatı geçirirler.
  • ÜAA, Türkiye’de MUN (Model Birleşmiş Milletler) konferansını düzenleyen ve THIMUN (Türkiye Uluslararası Model Birleşmiş Milletler) tarafından onaylanan ilk okul olmanın onurunu taşır.
  • ÜAA'da bilim kadar sanat ve spora da zaman ayrılır. Okulumuzun hemen hemen her spor dalı için bir takımı vardır. Öğrencilerimiz uluslararası tiyatro birliği çalıştaylarında yer alır, yurtdışında müzeleri ziyaret edip, konserlere katılırlar.
  • ÜAA'da öğrenciler söz sahibidir, sınıf temsilcilerinden oluşan Öğrenci Birliği 11 farklı kulüp altında bilimsel, sanatsal ve sosyal etkinlikler düzenler; Okul Aile Birliği toplantılarına katılır; dönemsel olarak yaptıkları öğrenci anketleri ile okulun demokratik gidişatına yön verirler.
  • Ders dışı etkinlikler akademik program kadar etkin ve zengindir. Öğrencilerimizi bilim, sanat, kültür ya da sosyal alanlarda çalışan 80'e yakın farklı kulüpten dilediklerine katılma şansına sahiptir.
  • Mezunlarımızın İngilizce’yi ana dili gibi bilmeleri, erken yaşta edindikleri ulusal ve uluslararası deneyim, okulun kazandırdığı liderlik vasıfları ile takım çalışması becerileri iş hayatında da öne çıkmalarını sağlar.
  • ÜAA'da sosyal yardım projelerine hassasiyet gösterilir, öğrenci birliği Sosyal Yardım Kulübü, ulusal ve uluslarası birçok yardım projesi (Tanzanya’da okul inşaatı, Afrika’da bir okula su götürme projesine katkı vb.) geliştirmiştir.
  • Üsküdar Amerikan Lisesinden Yetişenler Derneği, okul, Okul Aile Birliği, öğrencilerle birlikte okul iletişim ağının çok önemli bir parçasıdır.
  • Okulumuzun yüzyılı aşkın geçmişinin verdiği aidiyet duygusu öğrencilerimiz, mezunlarımız ve okul arasında güçlü bir organik bağ oluşturur. Okul bünyesinde idareci ve öğretmen olarak çok sayıda mezunumuz da bulunur, böylece köklü gelenek ve okul kültürü devam ettirilir.