"Cumhuriyet, fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek seviyeli muhafızlar ister."

M. K. Atatürk

Sporun amacını tek kelimeyle özetlemek gerekirse sanıyoruz doğru sözcük 'denge' olurdu. Nefesi, hareketi, gücü, enerjiyi, bireysel ve sosyal iletişimi, yani zihni ve bedeni dengede tutabilmeyi gerektiren bir disiplin spor. Saydıklarımız gelişim dönemlerinde gençlerin edinmesini istediğimiz beceriler aynı zamanda. Bu becerileri geliştirmek için başka disiplinler de var elbette. Ancak günümüz koşullarında sporun yeri ayrı. Fastfood beslenme alışkanlığı ve elektronik iletişim çağının sonucu hareketsizlik nedeniyle çocuklarımız bedensel sağlıklarını hızla yitiriyor.

Üsküdar Amerikan Lisesi'nde spora özel önem veriyoruz, çünkü çocuklarımızın sağlığını önemsiyoruz.

OKUL TAKIMLARIMIZ

• Gençler Yüzme Erkek
  • Gençler Yüzme Kız
  • Genç Bayan Voleybol
  • Genç Erkek Voleybol
  • Genç Erkek Tenis
  • Genç Erkek Masa Tenisi
  • Genç Bayanlar Masa Tenisi
  • Genç Erkek Badmınton
  • Genç Bayanlar Badmınton
  • Genç Erkek Basketbol
  • Genç Bayanlar  Basketbol
  • Genç Erkek Futsal
  • Genç Erkek Futbol
  • Genç Bayanlar Futbol
  • Genç Erkek Amerikan Futbolu
  • Genç Erkekler Hokey

Takımlar yeni gelen öğrencilerle her yıl yenilenir. Her takım İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği resmi ve özel yarışmalara katılarak ÜAL’yi okul dışında temsil eder.

SPOR KULÜPLERİMİZ:

Okul kulüp çalışmaları kapsamında spor kulüplerimizin isimleri:

• Amerikan Futbolu
  • Masa Tenisi Erkek
  • Masa Tenisi Bayan
  • Hokey

Spor takımlarımızla ilgili başarı haberlerine ulaşmak için Haber Merkezi’ni ziyaret ediniz.