"Gerçekte ne olduğumuzu gösteren, yeteneklerimizden çok seçimlerimizdir."

J.K. Rowling (Harry Potter'ın yazarı)

Sosyal ve sanatsal etkinlikler öğrencilerin kendilerini tanıması, yeteneklerini keşfedip geliştirmesi ve birlikte yaşamayı öğrenmesi için bulunmaz fırsatlardır. Ve düşünüldüğünün aksine ders dışı boş zamanları doldurmaya değil, akademik programın içeriğini deneyimlerle pekiştirmeye hizmet ederler.

Üsküdar Amerikan Lisesi'nde öğrencilerin kulüp etkinliklerinden en az birine katılmaları beklenir. Dil, bilim, sanat ya da spor her konuda seçenekleri olunca öğrenciler ilgilerini çekecek bir kulüp bulmakta zorlanmazlar.

Öğrenci Birliği Kulüpleri'nin çalışma alanlarına tüm demokratik yönetimlerde olduğu gibi sınıf temsilcilerinden oluşan birliğin üyeleri karar verir. Kulüplerin belli kuruluş hedefleri olsa da, her yıl o hedefe yönelik farklı konu ve çalışmalar belirlenir. Katılan her öğrenci, kulübe yeni fikirler ve farklı bir bakış açısı getirir.

Foto Galeri - KULÜPLER

2016-2017 Yılı Öğrenci Kulüpleri Listesi için Tıklayınız