ÖZEL ÜSKÜDAR AMERİKAN LİSESİ

2017-2018 ÖĞRETİM YILI HAZIRLIK SINIFI

ÖĞRENCİ KABUL ŞARTLARI

Özel Üsküdar Amerikan Lisesi, 19/02/2015 tarihinde onaylanan kurum yönetmeliği çerçevesinde; Milli Eğitim Bakanlığınca uygulanan Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinin Merkezi Ortaöğretime Geçiş Sınavları sonuçlarına göre öğrenci alacaktır.

Öğrencilerin, birinci dönem TEOG sınavında bu derslerden aldıkları sonuçlar, yapılacak olan ikinci dönem TEOG sınav sonuçlarıyla toplanıp ikiye bölünecek; elde edilen puan  öğrenci kayıtlarımızda esas alınacaktır.

Özel Üsküdar Amerikan Lisesi  Kayıt Puanı  (Üsküdar KP) olarak adlandıracağımız bu puan hesaplanırken, I. ve II.TEOG sınavlarının ağırlıkları aynı olacak, yukarıda listelenen dört dersin sınav sonuçları eşit ağırlıkta hesaplanacak, farklı katsayı kullanılmayacaktır. Öğrencinin kayıt puanı 400 tam puan üzerinden hesaplanacaktır.

Okul ortalamaları, puan hesaplamalarına dahil edilmeyecektir.

Örneğin;  aşağıdaki çizelgede gösterilen puanları alan bir öğrencinin

I.TEOG                                  II.TEOG

TÜRKÇE

MATEMATİK FEN BİLİMLERİ

İNKILAP TARİHİ ve ATATÜRKÇÜLÜK

100                                         90

90                                          95

100                                        100

ÖRNEK Üsküdar Amerikan Lisesi KP si (100 + 100 + 90 + 100 + 90 + 90 + 95+ 100)/2 = 382,5000’tir. (Puan hesaplamada örnek olarak verilmiştir)

Aday öğrencinin Üsküdar Amerikan Lisesi KP si’nin, ilan edilen taban puana eşit veya üzerinde olması durumunda, bu aday önkayıt yaptırabilecek, asil ya da yedek listedeki yerine göre de okulumuza kayıt yaptırabilecektir.

Üsküdar KP’leri eşit olan adayların sırasıyla;

* Türkçe sınavları toplam puanına,

* Matematik sınavları toplam puanına,

* Fen Bilimleri sınavları toplam puanına,

* T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sınavları toplam puanına bakılacaktır.

Eşitliğin devam etmesi halinde yaşı küçük adaya öncelik verilecektir.

Okulumuzun kayıt takvimi netleştiğinde, web sitesinde ilan edilecektir.

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR.