HAZIRLIK FEN BİLGİSİ – Hazırlık sınıfı zorunlu ders (2 saat)

Hazırlık Fen Bilgisi dersi tüm Üsküdar Amerikan Lisesi öğrencilerinin aldığı Fen Bilgisine giriş dersidir. Ders dört üniteden oluşmaktadır. Üniteler kimya, biyoloji ve fizik derslerinin alt başlıklarından oluşmaktadır. Ders üniteleri ekoloji, ısı transferleri, karışımların ayrılması gibi fen dersi konularının yanı sıra grafik çizimi ve analizi, bilimsel sunumlar  gibi konuları içermektedir.

Öğrenciler bu derste, fen bilgisi öğrenirken, İngilizce dilbilgisi becerilerini de geliştireceklerdir. Bilimsel Metot öğrencilere; doğal dünyayı algılama  ve anlamlandırma doğrultusunda aktarılacaktır. Öğrenciler okul laboratuvarlarını tanıyacak ve güvenli bir şekilde çalışmayı öğreneceklerdir. Deneyler esnasında, veri toplayıp yorumlayacak ve/veya gerekli analizleri yaparak uygun formatta sunacaklardır. Bu çalışmalar onlara doğru deney raporu yazmayı öğrenme fırsatı yaratacaktır.

Öğrencilerden bu dersi işlerken doğru bilimsel terminolojiyi kullanmaları, bilimsel hesap makinesi kullanarak problem çözmeleri beklenecektir. Ders başarısı ortak sınav ve küçük sınavların yanı sıra; ödev, laboratuvar grup çalışması, çalışma kağıtları, kütüphane araştırması  ve sunum ile değerlendirilecektir.