2012-2013 ETKİNLİKLERİ

SEV Amerikan Okulları 2. Yabancı Dil Konferansı

Bu yıl ilk kez 25-26 Şubat 2012 tarihlerinde SEV İlköğretim ile birlikte SEV Okulları bünyesinde SEV Amerikan Okulları 2. Yabancı Dil Konferansını gerçekleştirdik. 2 gün süren konferansta öğretmenlerimiz tanışma, iletişim kurma ve bilgi paylaşma fırsatı buldular. Hildegard Morales’in “ A New Perspective in Preparing Multilingual Global Learners for a Changing World”konuşması ile konuk konuşmacı olarak katıldığı konferansta öğretmen arkadaşlarımız yaptıkları ilgi çekici sunumlarla yeni metotlar, yöntemler, materyaller ve çalışmaları paylaştılar.

ALMANCA

• Almanca MUN (MUN) Kulübü üyeleri, Haziran 2011 tarihinde Bonn’daki Almanca MUN (SPUN) konferansına katıldılar. 12 Kulüp öğrencimiz, yurtdışındaki diğer okulların öğrencileriyle eğitici bir ekip kurarak gün boyunca  yoğun bir çalışmaya katıldılar.
  • Öğrencilerimiz  Mart 2012 tarihinde Hamburg-Kiel’de gerçekleştirilen Almanca MUN ( MUN_SH) Konferansı'na katıldılar.
  • 2012, Mart ve Nisan  aylarında  Almanca Avrupa Dil Pasaport Sınavları (FIT)      A1-A2-B1-B2 seviyesinde 100’den fazla öğrencinin katılımıyla yapıldı.
  • 04 Kasım 2011 tarihinde Almanca Kulübümüz “Oktoberfest” günü etkinliği düzenlenmiştir. Etkinlikte Alman Kültürü, müziği ve yiyecekleri tanıtıldı.
  • Actilingua Yaz okulu Viyana-Avusturya: Öğrenciler iki haftalık bir dönemde Viyana’da katıldıkları yaz okulunda dil öğrenimi görerek öğrendikleri dilin yaşandığı bir ülkeyi ve kültürü tanırlar.

FRANSIZCA

• Fransızca MUN (MFNU) Kulübü, 15 Ekim 2011 tarihinde Üsküdar Amerikan Lisesi'nde; Galatasaray, Saint-Joseph, Notre Dame de Sion ve Sainte Pulchérie liselerinin öğrencileri ve kulüp rehber öğretmenlerinin katılımıyla bir Birleşmiş Milletler Çalıştayı gerçekleştirdi. Kulüp öğrencilerimiz, diğer okulların öğrencileriyle eğitici bir ekip kurarak gün boyunca 70 kişilik bir öğrenci topluluğuna MUN kurallarını ve diplomatik dili öğrettiler.
  • Öğrencilerimiz 26 -27-28 Kasım 2011 tarihinde Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde yapılan Fransızca MUN Konferansı'na, önemli görevleri olan 20 kişilik bir öğrenci grubuyla katıldılar.
  • Fransızca MUN (MFNU) kulübü, Koç Lisesi’nde 23-25 Şubat tarihleri arasında 2 öğrencimiz Uluslararası Frankofoni Organizasyonu Komitesi’nde çalışmışlardır.
  • Fransızca MUN (MFNU) kulübü, 30 Mart - 1 Nisan 2012 tarihleri arasında Hollanda’nın La Haye şehrinde yapılan uluslararası konferansa 10 kişilik bir öğrenci gurubuyla katıldı.
  • 7-8-9-10 Mayıs 2012 tarihlerinde Fransızca Avrupa Dil Pasaport Sınavları (DELF) A1-A2-B1-B2 130 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.
  • 20 Mart 2012 tarihinde Fransızca Kulübü “Francopohonie” günü etkinliği düzenledi. Etkinlikte Fransız Kültürü, müziği ve yiyecekleri tanıtıldı.
  • eTwinning projeleri: Tiyatro ve Coğrafya bölümlerinin de katılımıyla Fransa’nın Grenoble şehrindeki  iki liseyle yapılan projeler:

Tiyatro Projesi: Güzel ve Çirkin eserinden esinlenerek sanal ortamda ortaklaşa yazılan metinler.

Coğrafya: Grenoble ve İstanbul’un şehir yapılarının karşılaştırılması.