Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi olarak amacımız; ulusal ve evrensel değerleri kavrayıp benimsemiş ve bunları içselleştirerek davranış haline getirmiş, bilimsel yöntemleri kullanma becerileri ile donanmış, insan haklarına bağlı, okuyan sorgulayan, araştıran, analitik düşünen, çevresine ve toplumuna duyarlı, bireysel ve toplumsal farklılıkların bilincinde olan, bu farklılıklara saygılı ve farklılıklarla birlikte yaşamayı bilinç düzeyine çıkarmış, içinde yaşadığı toplumu tanıyan, doğru algılayan ve bu toplumun çağdaş uygarlıklar düzeyine çıkabilmesi için kendisine düşen sorumluluğun bilincinde olan gençlerin yetişmesine katkı sağlamaktır.

Derslerin işlenişi sırasında, öğrenci merkezli eğitim anlayışı çerçevesinde öğrencilerin, tartışma, soru-yanıt, gösteri, beyin fırtınası, grup çalışmaları yöntemlerini kullanarak analitik düşünme yeteneklerini geliştirmeyi, öğrencilerin kendi doğrularını ve dünya görüşlerini özgür bir ortamda oluşturmalarını ve paylaşmalarını hedeflemekteyiz.

Her seviyede öğretilen dersler ve konular: Haftada 1 saat okutulmaktadır.

Lise 9

• İnsan ve Din